Search

“Alguns conreus que estaven en llocs adequats, deixaran d’estar-ho amb el canvi climàtic” segons Francisco Lloret a TVE

El passat 8 de desembre l’investigador del CREAF i professor de la UAB va ser entrevistat per l’Informatiu Catalunya i El Telediario de TVE.

pacoTVE

Ara que arriba el Nadal i l’època de més venta d’avets, els agricultors alerten de les conseqüències del canvi climàtic en les seves plantacions. És el cas d’Espinelves, al Montseny, on se cel·lebra cada any una fira dedicada a aquest arbre i aquest 2019, per primer cop, han hagut de regar els avets que tenien preparats per la temporada d’hivern.

L’investigador del CREAF i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, en Paco Lloret, va explicar com la distribució dels boscos està canviant amb l’augment de temperatures i la seva arribada a cotes més altes de les muntanyes. “En el context actual de canvi climàtic, no ens ha d’extranyar que alguns conreus que estaven en llocs adequats fins ara, es trobin en dificultats per prosperar més endavant perquè les temperatures siguin unes altres. Per exemple, ja s’estan trobant vinyes cultivades en zones de muntanya”.

Podeu veure el reportatge a continuació o recuperar-lo en aquest enllaç.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia