Search

Barcelona reuneix els principals experts internacionals en ciència ciutadana

ECSA
ECSA

L’Associació Europea de Ciència Ciutadana (ECSA) celebra la seva Assemblea General anual a Barcelona els propers dies 28, 29 i 30 d’octubre. Els investigadors del CREAF, Frederic Bartumeus i Bernat Claramunt, participen en aquesta edició com a membres de l’ECSA. El projecte del CREAF AtrapaelTigre.com serà un dels projectes de ciència ciutadana protagonistes durant l’esdeveniment.

ECSA
ECSA

Més d’un centenar de científics i experts d’Europa, Estats Units i Austràlia es reuniran a Barcelona per celebrar la tercera Assemblea General de l’Associació Europea de Ciència Ciutadana. La trobada pretén donar a conèixer els diferents projectes de ciència ciutadana que s’estan duent a terme a Barcelona i plantejar els reptes més importants d’aquesta nova manera d’entendre la ciència durant els propers anys.

L’Assemblea està organitzada pel grup de recerca OpenSystems de la Universitat de Barcelona i l’Oficina de Ciència Ciutadana del Barcelona Lab de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona (ICUB). L’organització també compta amb la participació activa dels membres de l’ECSA, entre ells Frederic Bartumeus, professor ICREA associat al CREAF que treballa al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC) i director del projecte de ciència ciutadana AtrapaelTigre.com, i Bernat Claramunt del CREAF que actualment forma part del Working Group de la ECSA “Projects, Data, Tools & Technology“.

Les activitats es duran a terme al Museu Blau (Museu de Ciències Naturals de Barcelona) i el Museu del Disseny (Disseny Hub). Entre elles destaca el “Barcelona CitizenScience Safari” que tindrà lloc el dimecres 28 de octubre. Al llarg de la tarda, es farà una ruta per la ciutat amb demostracions practiques de deu projectes de Ciència Ciutadana desenvolupats per investigadors locals. En aquest recorregut AtrapaelTigre.com donarà a conèixer l’aplicació Tigatrapp, l’eina que utilitzen els participants del projecte.

Una nova cultura científica

La Ciència Ciutadana és una pràctica en plena efervescència que implica la participació del públic en les activitats pròpies d’una recerca científica. Els ciutadans contribueixen activament a la recerca, ja sigui amb esforç intel·lectual, coneixements, eines o recursos. Amb aquesta trobada, Barcelona es posiciona com un dels principals referents en el camp de la Ciència Ciutadana al Sud d’Europa.

Sobre l’ECSA

ECSA representa una xarxa de projectes de ciència ciutadana, instituts de recerca, universitats, museus i d’altres organitzacions i individus de més de 20 països de la Unió Europea, Suïssa o els Estats Units. Els seus membres treballen conjuntament amb l’objectiu de connectar ciutadans i ciència mitjançant una participació activa.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La ginesta, que la veiem florida en aquesta imatge del 22 d'octubre a Barcelona, només hauria de tenir flors entre els mesos d'abril i juliol. Font: Elisabeth Llopart (Voluntària de RitmeNatura)
Notícies
Gerard Gaya

Plantes d’arreu de Catalunya floreixen i fructifiquen també a la tardor a causa de la calor dels darrers mesos

La temperatura de setembre i octubre, molt més càlida del que és habitual per l’època de l’any, ha modificat els cicles naturals de moltes espècies, substituint l’inici de la tardor per una “segona primavera”. Ha tornat a brotar vinya del Penedès i el Garraf, s’ha retardat la caiguda de les fulles d’alguns arbres de fulla caduca i han florit per segona vegada multitud de plantes silvestres i arbres fruiters des de les Terres de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia