Search

El CREAF entra al SCImago Institutions Rankings

SCImago
SCImago

De les 243 entitats espanyoles del rànquing, quatre indicadors posicionen el CREAF entre els 30 primers llocs. En tots els indicadors que no depenen de la mida de la institució el CREAF es troba entre les 50 millors institucions estatals. 

SCImago
SCImago

Per primer cop en els seus vint-i-cinc anys d’història, el CREAF ha  entrat a formar part de ranquing anual SCImago Institutions Rankings (SIR) del SCImago Research Group .

L’informe SIR és la classificació d'institucions més completa del món dedicat a l'anàlisi dels seus resultats d'investigació.

Cada any SCImago Research Group publica un informe que avalua mitjançant diferents indicadors bibliomètrics el rendiment de les diferents institucions de recerca a nivell mundial, el seu impacte científic i nivell d’excel·lència entre altres factors. Per entrar a  formar d’aquest rànquing cal haver publicat un mínim de 100 publicacions en revistes indexades al repositori bibliogràfic de referència SCOPUS durant el darrer any  del quinquenni  avaluat (per aquest 2014 s’avaluava 2008-2012).

Aquest 2014 SIR  ha indexat un total de 4851 entitats a nivel mundial i 243 a nivel estatal, comptant universitats, centres biomèdics i centres de recerca.

D’aquestes 243 entitats a nivell espanyol el SIR 2014 situa el CREAF en la següent posició:

  • nº 210 a Espanya en Output
  • nº 236 a Espanya en Scientific Talent Pool
  • nº 28 a Espanya en Excellence (nº 329 del món) –> 46,18%
  • nº 105 a Espanya en Leadership sector
  • nº 24 a Espanya en Excellence & Leadership (nº 235 del món) –> 38,93%
  • nº 51 a Espanya en International Collaboration
  • nº 27 a Espanya en Normalized Impact (nº 505 del món) –> 9,95%
  • nº 35 a Espanya en Specialization
  • nº 30 a Espanya en Q1 (nº 184 del món) –> 83,40% 

Output: Numero total de documents publicats en revistes científiques indexades en SCOPUS  (Romo-Fernández, et al., 2011). Aquest és un indicador que depèn de la mida de la institució.

International Collaboration: Rati de producció que la institució produeix en col·laboració amb institucions estrangeres. Aquest és un indicador independent de la mida.

Normalized Impact: Els valors (en nombres decimals) mostren la relació entre l’impacte d’una institució científica mitjana i la mitjana mundial establerta en una puntuació d’1. Per exemple: una puntuació de 0,8 significa que la institució és citada un 20% per sota de la mitjana mundial i 1.3 significa que la institució és citada un 30% per sobre de la mitjana. Aquest és un indicador independent de la mida.

High Quality Publications: Relació de publicacions que una institució publica a les revistes científiques més influents del món, aquelles situades en el primer quartil (25%) en les seves categories segons l’ordenat per SCImago Journal Rank (SJRII) . Aquest és un indicador independent de la mida.

Specialization Index: L’Índex d’especialització indica el grau de concentració temàtica/dispersió de la producció científica d’una institució. Els valors oscil·len entre 0 i 1, de més especialitzada a més generalistes respectivament. Aquest indicador és independent de la mida.

Excellence Rate: La taxa de l’Excel·lència indica la quantitat (en%) de la producció científica d’una institució que s’inclou en el conjunt del 10% dels articles més citats en els seus respectius camps científics. És una mesura de la producció d’alta qualitat de les institucions de recerca (SCImago Lab, 2011; Bornmann, Moya-Anegón i Leydesdorff, 2012; Guerrero-Bot i Moya-Anegón, 2012). Aquest és un indicador independent de la mida.

Scientific Leadership: El lideratge indica el percentatge de la producció d’una institució on s´és el col.laborador principal, és a dir, la quantitat de papers en els quals el correspondant autor pertany a la institució (Moya-Anegón, 2012;. Moya-Anegón et al, 2013; Moya-Anegón, et al .,). Aquest és un indicador independent de la mida.

Excellence with Leadership: L’Excel·lència amb Lideratge indica la quantitat de documents en la taxa d’Excel·lència en el qual la institució és el principal contribuent (Moya-Anegón, et al., 2013). Aquest és un indicador independent de la mida.

Scientific talent pool: Nombre total d’autors d’una institució dins de la producció total de la durant un període determinat de temps. Aquest indicador és depenent de la mida de la institució.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Notícies
Anna Ramon

Joan Pino, director del CREAF, nou membre del CADS

El Govern ha nomenat avui, a proposta de la Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, quatre nous membres del Consell Assessor per al Desenvolupament

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia