Search

El CREAF participa en la 5a Setmana de la Ciència de l’escola L’Olivera

L'alumnat de l'escola L'Olivera va observar amb lupa la fauna del sòl en el taller de la Rosa Cañizares. Autor: Albert Naya i Díaz
L'alumnat de l'escola L'Olivera va observar amb lupa la fauna del sòl en el taller de la Rosa Cañizares. Autor: Albert Naya i Díaz

L’escola L’Olivera, de Sant Cugat del Vallès, celebrà del 4 al 8 d’abril la Setmana de la Ciència. Enguany s’ha arribat a la cinquena edició i un any més compta amb la participació molt activa per part d’investigadors del CREAF, especialment de l’Eva Castells.

Amb més d’una cinquantena de tallers, l’alumnat de l’escola L’Olivera ha pogut conèixer més de prop la ciència que es desenvolupa ben al voltant del seu món. I és que totes les activitats que s’han fet durant aquests cinc dies han estat a càrrec de pares i mares o coneguts propers que es dediquen a diversos camps de la ciència. “Aquest any tenim més de 50 tallers i xerrades, amb el que hem aconseguit que, cada dia, cada grup classe dediqui com a mínim una hora a la Ciència”, comenta l’Eva Castells, investigadora associada al CREAF, mare d’una alumna de l’escola i la impulsora d’aquesta iniciativa fa cinc anys.

Com cada any, la Setmana de la Ciència gira entorn d’una temàtica. Aquest s’ha volgut conèixer més de prop el món dels invents. Altres temes que s’havien tractat en anys anterior han estat el fons marí —”vam fer un mural i semblava que estiguessis realment sota el mar”, recorda l’Eva, els ecosistemes mediterranis, i l’astronomia.

La Rosa Cañizares (esquerra) i l'Eva Castells (dreta) preparant el material pel taller. Autor: Albert Naya i Díaz
La Rosa Cañizares (esquerra) i l’Eva Castells (dreta) preparant el material pel taller. Autor: Albert Naya i Díaz

L’objectiu d’aquesta Setmana, explica l’Eva, és estimular el pensament crític, el raonament i la creativitat dels nens i nenes de l’escola a través de les possibilitats que ofereix el mètode científic. Els tallers i xerrades les imparteixen persones directament vinculades a la ciència, entre les quals hi ha enguany l’Eduard Pla i la Rosa Cañizares del CREAF, a part de l’Eva Castells.

A més de ser una activitat dirigida cap a l’alumnat, la Setmana de la Ciència també va encaminada cap a mostrar al professorat que ell mateix pot ser capaç d’integrar la ciència en el dia a dia de l’aula.

En aquest àlbum de Flickr podeu trobar algunes fotografies del taller que va desenvolupar la Rosa Cañizares el passat 8 d’abril sobre sòls i la fauna que hi viu.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Veronica Couto Antelo

L’esportista Kilian Jornet entrevista l’Eduard Pla i la Mariona Ferrandiz per parlar sobre biodiversitat 

Sota el nom de ‘Perdem biodiversitat. Actuem!’ Kilian Jornet ha fet quatre entrevistes a diferents científics i científiques, entre els qual es troben el nostre investigador Eduard Pla, que ha explicat el papers dels boscos mediterranis i dels incendis, i la nostra investigadora i professora de la UAB Mariona Ferrandiz, que ha parlat sobre diversitat biològica.

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Foto: Anna Ramon
Notícies
Anna Ramon

Els arbres són la solució, també a l’escola!

Fa uns mesos, el CREAF i l’Àrea Metropolitana de Barcelona van posar en marxa una enquesta al sector educatiu que van respondre més de 100 mestres. Volíem entendre

Notícies
Veronica Couto Antelo

Les escoles necessiten una “nova normalitat” més verda

Al llarg de la història, les pandèmies són un dels pocs exemples on la societat s’ha decidit per educar a l’aire lliure i la intenció en aquests casos sempre ha estat la de disminuir el contagi.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia