Search

Jaume Terradas participa en els 40 anys de l’educació ambiental

Fa ja dues dècades d’ençà que Jaume Terradas començava a parlar, amb altres especialistes de l’entorn de l’ecologia, sobre l’educació ambiental a Catalunya. Ara, repassa els antecedents i la situació actual d’aquest àmbit en un acte de celebració i de presentació d’un llibre relacionat.

Jaume Terradas durant la seva intervenció. Autor: Diputació de Barcelona.
Jaume Terradas durant la seva intervenció. Autor: Diputació de Barcelona.

“Com era la vida fa 40 anys?” pregunta la periodista Maria Josep Picó a Jaume Terradas per començar la primera taula rodona de la jornada. En ella, entre el fundador del CREAF i la directora de sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Teresa Franquesa, fan un recorregut pels inicis i reptes de l’educació ambiental.

Terradas recorda que, en realitat, l’educació sempre fou ambiental i és ara quan està degradada: “si pensem en un escenari amazònic, podem veure que l’educació que rep qualsevol integrant de la tribu és de caràcter ambiental. En canvi, amb l’aparició de les ciutats i els imperis agrícoles, l’educació s’institucionalitza i s’aïlla de la natura. A dia d’avui en molts llocs del món, i països potents com Estats Units, hi ha encara una manca de l’ensenyament del medi ambient i això té conseqüències a tots els nivells”.

Els ponents coincideixen que és necessari establir un seguit de canvis en l’educació per afrontar els nous reptes. Evitar que tot el coneixement ambiental provingui dels mitjans de comunicació i que la ciutadania hi participi activament en són dos exemples.

Podeu veure la jornada completa en els tres vídeos que publica la Diputació de Barcelona:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF
Notícies
CREAF

Vols convertir el teu alumnat en un equip científic? 

El DACC i el CREAF fem una crida als professors i professores de les Escoles Verdes de Catalunya. Oferim un paquet metodològic a les 800 Escoles Verdes del país perquè el seu alumnat pugui treballar en equip amb el CREAF. 

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia