Search

Jornades de debat i intercanvi del projecte MENFRI a Tunísia

La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI
La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI

La 2a Setmana d’Innovació i Desenvolupament dels Boscos Mediterranis va tenir lloc del passat 12 al 14 de maig a Tunísia. Aquestes van ser unes jornades organitzades dins el marc del projecte MENFRI, coordinat pel CREAF, amb l’objectiu de reunir els diferents actors relacionats amb els boscos —polítics, empresaris, propietaris, investigadors, ONGs, i gent que en viu directament.

La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI
La trobada del projecte MENFRI, a Tunísia. Font: MENFRI

Passar de les paraules a les accions per poder trobar i aplicar idees innovadores en el sector forestal. Aquesta és la conclusió a la que s’arribà i l’objectiu final del projecte MENFRI, que pretén implicar els principals actors relacionats amb el bosc mediterrani en trobar solucions sostenibles i econòmicament viables per les comunitats que viuen d’aquest bosc.

L’investigador del CREAF i del coordinador de MENFRI, l’Enrique Doblas Miranda, destacava que l’única manera de fer front a la degradació dels boscos mediterranis és “detectant tots els interessos i amenaces a les que els boscos s’enfronten, i afrontant-les des d’un punt de vista comú”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia