Search

Josep Peñuelas, membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència

Durant dues setmanes del mes de maig, l’investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va visitar el país asiàtic. Peñuelas col·labora habitualment amb personal investigador de diferents institucions de recerca xineses.

peñuelas_xina

Josep Peñuelas va visitar el maig passat la Xina en motiu del reconeixement com a membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència. Durant la seva estada Peñuelas va aprofitar per oferir xerrades i seminaris en centres amb els quals hi col·labora sovint: el Institute of Urban Environment de Xiamen; el Nanjing Institute of Soil Sciences, el Jiaxing Institute of Agricultural Sciences, el College of Urban and Environmental Sciences de la Universitat de Beijing, el Institute of Tibetan Plateau Research; i el Research Center for Eco-environmental Sciences de Beijing.

L’investigador també va visitar diversos camps experimentals i granges on está previst que comencin estudis sobre genètica, microbiota i l’expansió de contaminants. Aquestes trobades amb gent dels centres xinesos han ajudat a millorar la cooperació entre el projecte ERC Synergy Imbalance-P, que lidera Peñuelas, i les actuals i futures investigacions que es produiran a la Xina.

peñuelas_xina_camp

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia