Search

En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK

L’alumnat de diverses escoles han enviat en vídeo gairebé una vintena de preguntes a l’investigador del CSIC al CREAF i expert en canvi global Josep Peñuelas, que ha respost a través de l’informatiu per a joves InfoK de Televisió de Catalunya.

En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK
Les nenes i els nens de diverses escoles han gravat en vídeo amb preguntes dirigides al professor Peñuelas sobre canvi climàtic.

“Per què el gel del pol Nord es fon més ràpid que el del pol Sud?”, “si el plàstic contamina tant, per què als supermercats hi ha tantes coses embolicades amb plàstic?”, “quines seran les conseqüències immediates si puja un grau i mig la temperatura?”, “la Terra és de tots i tots l‘hem de cuidar. Quina part ens correspon a cada un: als polítics, els dirigents i a la població en general?”. Aquestes són algunes de les qüestions a les que s’ha enfrontat l’investigador del CSIC al CREAF i expert en canvi global Josep Peñuelas.

Les nenes i els nens de diverses escoles han gravat en vídeo de les seves preguntes dirigides al professor Peñuelas sobre dubtes molt diversos relacionats d’una manera o altre amb canvi climàtic i el canvi global. Les respostes de l’expert s’han emès a l’informatiu per a joves InfoK de la televisió pública catalana en tres edicions del programa. Les podeu trobar a continuació en vídeos de dos minuts.



Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia