Search

L’Olga Margalef, entre les 15 científiques comunicadores seleccionades per ‘El Periódico’

El diari ha seleccionat una quinzena de científiques iberoamericanes per a que escriguin periòdicament al mitjà i així potenciar la participació de les dones en el debat públic científic.

periodicoblog

La geòloga del CREAF Olga Margalef és una de les quinze dones seleccionades per El Periódico per a formar part de la nova Xarxa de Científiques Comunicadores, iniciada el 8 de març coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Aquesta iniciativa, que compta amb la col·laboració de la Fundació Dr. Antoni Esteve, pretén potenciar la participació de les dones investigadores en el debat públic, incrementant la seva presència a la premsa.

De fet, només una quarta part de les notícies sobre ciència van signades per dones als mitjans espanyols. I mentre que el 40% del personal investigador dels centres de recerca són dones, només representen el 20% de les fonts citades a les notícies.

Les integrants de la xarxa

La Xarxa de Científiques Comunicadores la formen investigadores de l’àmbit iberoamericà, de comprovada solvència acadèmica i talent divulgador, especialitzades en ciència, tecnologia, salut i medi ambient. Aquests són els perfils del nucli inicial de la Xarxa:

  • Isabelle Anguelovski, experta en planificació urbana i ecologia política de l’Institut de Ciència i Tecnologies Ambientals (Barcelona)
  • Brigitte Baptiste, directora del Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander von Humboldt (Bogotá)
  • Olga Barbosa, Professora Associada del Instituto de Ciencias Ambientales y Evolutivas de la Universidad Austral de Chile, Investigadora del Instituto de Ecología y Biodiversidad (IEB-Chile), Presidenta de la Sociedad de Ecología de Chile (SOCECOL) (Valdivia)
  • Carme Borrell, experta en salut pública de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (Barcelona)
  • Wanda Díaz Merced, astrònoma del South African Astronomical Observatory (Cape Town)
  • Clara Florensa, historiadora de la ciència del Centre d’Història de la Ciència de la Universitat Autònoma de Barcelona, professora titular de les Escoles Universitàries Gimbernat (Barcelona)
  • Marta Macho Stadler, professora de geometria y topologia de la Universitat del País Basc (Leioa)
  • Olga Margalef, geòloga del CREAF (Barcelona)
  • Susana Martínez-Conde, neurocientífica i professora de la State University of New York (Nueva York)
  • Adela Muñoz Páez, professora de química inorgànica de la Universitat de Sevilla (Sevilla)
  • Montserrat Rabassa, experta en nutrició del Centro Cochrane Iberoamericano i del servei d’epidemiologia clínica i salut pública de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona).
  • Vera Sacristán, professora de matemàtica aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya i directora del Observatori del Sistema Universitari (Barcelona)
  • Inés Sánchez de Madariaga, professora d’urbanisme i ordenació del territori de la Universidad Politécnica de Madrid (Madrid)
  • Carme Torras, investigadora en robòtica i Intel·ligencia Artificial del Institut de Robòtica i Informàtica Industrial, CSIC-UPC (Barcelona)
  • Carme Valls, directora del programa Dones, Salut i Qualitat de Vida de CAPS. (Cente d’Analisis i Programes Sanitaris)

Aquí podeu llegir l’article de presentació de la Xarxa que ha escrit en Michele Catanzaro.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Alumnes participant en activitats d'Escoles Verdes. Font: CREAF
Notícies
CREAF

Vols convertir el teu alumnat en un equip científic? 

El DACC i el CREAF fem una crida als professors i professores de les Escoles Verdes de Catalunya. Oferim un paquet metodològic a les 800 Escoles Verdes del país perquè el seu alumnat pugui treballar en equip amb el CREAF. 

Notícies
Veronica Couto Antelo

Cinc claus per fer fils a Twitter

Una de les eines que més fem servir al Twitter del CREAF per divulgar la ciència són els fils o enfilalls. Piulades que es responen

Notícies
CREAF

Neix el nou projecte de mecenatge social del CREAF

Després d’anys compartint i avançant en la nostra recerca, de treballar a nivell local i internacional per obtenir dades i crear coneixement per conservar la natura, des del CREAF volem fer un pas més obrint-nos a tota la societat, a vosaltres!

D'esquerra a dreta, Anna Ticó, Emma Watson, Alba Bellostas i Sandra Moreno, les 4 estudiants de grau que han acceptat el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos. Imatge: CREAF.
Notícies
Adriana Clivillé

Quan una beca esdevé el repte d’integrar-se en un grup de recerca

Són 4 estudiants del grau en Biologia o en Ciències Ambientals a la universitat i provenen de ciutats i realitats ben diferents. Les uneix la curiositat i la determinació per acceptar el repte d’integrar-se en un grup de recerca del CREAF durant 2 mesos, gràcies al programa de beques Summer Fellowships.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia