Search

Natusfera celebra un any!

En un sol any, Natusfera ja compta amb gairebé 2.000 usuaris i més de 13.600 observacions sobre biodiversitat. Aquesta xarxa social de naturalistes serveix per compartir informació, identificar espècies i col·laborar amb altres usuaris en projectes específics.

natusferaevolution

La plataforma de seguiment de la biodiversitat Natusfera compleix un any de recorregut, des que el passat juny de 2016 el CREAF, el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC), l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) i GBIF Espanya s’unissin per crear-la. En tot aquest temps, s’ha aconseguit arribar a quasi 2.000 usuaris registrats en l’aplicació mòbil, i ja se superen les 13.600 observacions. A més, aquest nombre està creixent exponencialment, el que indica la bona salut del projecte i un gran interès per part de col·lectius i associacions conservacionistes.

Natusfera ofereix la possibilitat, mitjançant projectes concrets, per exemple d’explorar la biodiversitat d’un territori determinat o d’investigar sobre un grup taxonòmic d’especial interès. D’aquesta manera, s’ha generat una gran xarxa de naturalistes molt implicats amb la biodiversitat, com ara l’Associació per a la Conservació de les Papallones i la seva Medi ZERYNTHIA, que compta amb el projecte Lepidòpters d’Espanya. Altres grans projectes als quals Natusfera està donant auspici directament és el que obté dades ciutadans sobre la presència d’espècies exòtiques dins de la xarxa espanyola de Parcs Nacionals, o el que serveix com a sistema d’alerta primerenca de l’arribada d’espècies exòtiques a Catalunya (EXOCAT).

Podeu llegir més sobre l’any de vida de Natusfera a l’entrada que han preparat al seu bloc.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia