Search

Disponible on-line el llibre “Notícies sobre Evolució”, de Jaume Terradas

Endosimbiosis successives en l'evolució dels grups d'algues. Il·lustració: J.Luis Ordóñez (CREAF).
Endosimbiosis successives en l'evolució dels grups d'algues. Il·lustració: J.Luis Ordóñez (CREAF).

Ja podeu llegir o descarregar-vos en format PDF el llibre Notícies sobre Evolució: la teoria i els nous coneixements, de Jaume Terradas. El llibre està dirigit a professionals de l’ensenyament, la biologia, la medicina i altres ciències relacionades amb la vida que vulguin actualitzar els seus coneixements.

L’autor, catedràtic emèrit d’Ecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i fundador del CREAF, fa un repàs a les novetats més fascinants de la biologia dels darrers anys que han obligant a posar al dia els coneixements i les teories més conegudes sobre evolució. 

Radiació adaptativa dels pinsans de Darwin. Il·lustració: J.Luis Ordóñez (CREAF)
Radiació adaptativa dels pinsans de Darwin. Il·lustració: J.Luis Ordóñez (CREAF).

Podeu descarregar-vos el llibre en format PDF:

També podeu llegir el llibre directament des d’aquí:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Notícies
Jaume Terradas

Cal desaccelerar

Els temps actuals son de gran acceleració en els canvis a escala global i local. ¿Podrem continuar amb aquest ritme o ens caldrà desaccelerar? Reflexió d’en Jaume Terrades.

El botànic, gravat de Marià Fortuny. Font: Museu Nacional d'Art de Catalunya (https://www.museunacional.cat/es).
Notícies
Jaume Terradas

Els naturalistes també s’extingeixen

Vivim la sisena gran extinció d’espècies. És un procés molt ràpid de disminució de la biodiversitat. Juntament amb aquests processos d’extinció accelerada hi ha un altre procés d’extinció que resulta paradoxal: la dels naturalistes.

La mina de Bayan Obo a la Mongòlia Interior (Xina) conté una gran quantitat de minerals de terres rares. Font: REUTERS (2011).
Notícies
Anna Ramon

La humanitat esprem la taula periòdica d’esquena als riscos

La natura fa milions d’anys que se les arregla amb uns quants elements de la taula periòdica. En canvi, per construir el món dels humans en necessitem moltíssims més. Un nou article analitza les raons i conseqüències d’aquesta divergència.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia