Search

Quatre científics espanyols reben el premi Nature

Ahir, dia 4 de desembre, va tenir lloc el lliurament dels Nature Award for Mentoring, els premis destinats a quatre tutors científics exemplars. S’ha celebrat per primera vegada a Espanya, sota un jurat que presidia Josep Peñuelas i que es va reunir al CREAF mesos enrere. Els premiats són Lluís Torner, Margarita Salas, Carlos López-Otín i Carlos Belmonte. Enhorabona!

El jurat convocat per Nature es va reunir al CREAF fa uns mesos per debatre sobre els participants.
El jurat convocat per Nature es va reunir al CREAF fa uns mesos per debatre sobre els participants.

Quatre científics espanyols han estat reconeguts amb un Nature Award for Mentoring in Science per la revista internacional de ciència Nature, per la seva tutoria exemplar d’altres científics. Nature porta organitzant aquests premis anuals des de 2005 en diversos països i regions per defensar la importància de la tutoria i inspirar a tota una generació de joves científics. Els premis 2017 s’han celebrat per primera vegada a Espanya.

Durant la cerimònia celebrada a la Reial Acadèmia de Ciències d’Espanya, a Madrid, Sir Philip Campbell, l’editor en cap de Nature, va presentar els premis i va felicitar els guardonats per les seves contribucions lloables.

Els recipients del premi per assoliments de tota una carrera (lifetime achievements) són:

Professor Carlos Belmonte, fundador i director de l’Institut de Neurociència d’Alacant.
Professora Margarita Salas, exdirectora del Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa CSIC de Madrid.

Els recipients del premi per èxits de meitat de carrera (mid-career achievements) són:

Professor Carlos López-Otín, biòleg molecular de la Universitat d’Oviedo.
Professor Lluís Torner, físic i director fundador de l’ICFO (Institut de Ciències Fotòniques) a Barcelona.

Carmen Vela, Secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació ha subratllat la importància dels premis. “Nature és una revista científica de renom internacional en la qual investigadors de tot el món volen publicar els seus estudis, així que és molt important per a nosaltres rebre el Nature Mentoring Awards aquest any. Espanya és un país ple de científics talentosos i molts d’ells han estat guiats per Margarita Salas, Carlos Belmonte, Carlos López-Otín i Lluís Torner, quatre grans científics espanyols. M’agradaria expressar la meva gratitud per la seva feina durant tots aquests anys”.

Sir Philip Campbell, qui va establir per primera vegada aquests reconeixements, va dir: “aquests premis han tingut lloc en 13 països o regions, inclosos l’oest dels Estats Units, els països nòrdics, Sud-àfrica, Japó i Xina. Aquestes són cultures molt diverses i no obstant això, les característiques clau dels mentors excel·lents són notablement similars. Els grans exemples d’Espanya no fallen a aquesta regla: són extraordinaris en la seva capacitat per nodrir científics emergents de gran diversitat”.

A través dels Nature Awards for Mentoring in Science, Nature reconeix mentors científics excel·lents en diferents regions del món. Cada guanyador rep un premi de 5000 €.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia