Search

Teresa Rosas participa en una xerrada de la Setmana de la Ciència

La investigadora del CREAF ha ofert una conferència sobre canvi climàtic i boscos a alumnes de Santa Coloma de Gramenet.

TereSetmanaCiencia
La investigadora Teresa Rosas (esquerra) durant la seva conferència.

En motiu del Dia de la ciència a les escoles, el passat 7 de novembre, l’alumnat de 3r, 4t d’ESO i Batxillerat de Santa Coloma de Gramenet va poder assistir a la conferència de Teresa Rosas Consciència crítica: què és això del canvi climàtic i quin paper hi juguen els boscos. En ella, la investigadora del CREAF explicava al jovent què és la ciència i com es desenvolupa a través del mètode científic, per després introduir les bases de què és el canvi climàtic. Posteriorment, Rosas ho relacionava amb el paper que juguen els boscos, els quals actuen en bona part com a mitigadors d’aquest canvi climàtic, en absorbir part del carboni atmosfèric a través de la fotosíntesi.

Aquí podeu veure la presentació en format PDF que va oferir la investigadora.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia