Search

VÍDEO: Està desapareixent el pi roig de la serra de Prades?

El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube
El nuevo video del CREAF está disponible en el canal Youtube

Us presentem el primer vídeo pilot del CREAF (subtitulat en català i castellà). L’objectiu d’aquests clips és de donar la possibilitat de fer-se una idea ràpida, clara i senzilla de les coses que estudiem, en un format més atractiu. Durant el proper any, produirem alguns vídeos més de projectes, curiositats, metodologies, respostes d’ecologia, etc.

El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube
El nou vídeo del CREAF està disponible al canal Youtube

 

Josep Barba, investigador del CREAF, es pregunta si el pi roig està desapareixent de la serra de Prades. Sembla que a escala mundial està havent un increment d’episodis de mortalitat i hi ha qui associa això al canvi climàtic. En el CREAF ho estem estudiant a un bosc mixt de pi roig (Pinus sylvestris) i alzina (Quercus ilex) de la serra de Prades que ha estat força afectat per episodis de sequera.

El vídeo té incorporats subtítols en castellà i en català (i pròximament en anglès). Els subtítols no només són útils per a les traduccions, sinó també perquè puguin accedir als vídeos les persones amb dificultats auditives, de manera que els seguirem fent en endavant.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Embassament de la Llosa del cavall al 17,50% de la seva capacitat. Imatge Bernat Moreno @lasequeradel22.
Notícies
Veronica Couto Antelo

“Les sequeres es gestionen quan no hi ha emergència”

Catalunya ha arribat a l’emergència per sequera. Tot i això, es parla molt de les restriccions i molt poc del rerefons que ens ha portat a aquesta situació i de la transició hidrològica que necessitem.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia