Search

VÍDEO: Les abelles solitàries poden millorar la pol·linització de fruiters

Caixa niu d'abelles solitàries instal·lada en un camp fruiter de Lleida. Foto: CREAF.
Caixa niu d'abelles solitàries instal·lada en un camp fruiter de Lleida. Foto: CREAF.

Disponible el vídeo final del projecte “Demostració de l’ús d’una abella solitària per millorar la pol·linització de fruiters”, dels investigadors Jordi Bosch i Anselm Rodrigo.

Aquest vídeo és el resum final del projecte que han dut a terme el CREAF i l’IRTA en diferents conreus d’arbres fruiters de Lleida i Girona. La incorporació de caixes niu per a abelles solitàries l’any 2017 va permetre millorar les poblacions autòctones d’Osmia cornuta, una espècie d’abella solitària molt eficient en la pol·linització dels fruiters. Aquestes abelles solitàries han millorat la pol·linització de les flors i la producció de fruit, especialment en el cas dels ametllers lleidatans.

Si voleu descarregar-vos la fitxa resum sobre l’ús d’Osmia cornuta per a la pol·linització de fruiters, podeu fer-ho en aquest enllaç:

http://www.creaf.cat/sites/default/files/projects/documents/fitxa_osmies_creaf.pdf

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bresca d'abelles amb mel. Imatge: Pixabay
Notícies
Veronica Couto Antelo

La sequera perjudica la producció de mel 

L’expressió catalana “això és mel” indica que alguna cosa és ben bona. Malauradament la seva producció i qualitat cau en picat. Una de les causes seria la sequera, però com és això?

Coneixement
Corina Basnou

Les abelles tenen feina

Som a l’any u després de la primera pandèmia. Tot el planeta està ocupat per humans que encara creuen en el PIB … Tot? No!

Notícies
Veronica Couto Antelo

Les plantes nouvingudes actuen com un imant per als pol·linitzadors

L’arribada de plantes a noves regions és cada cop més freqüent amb el canvi climàtic, per exemple quan algunes espècies colonitzen cotes més altes de les muntanyes fugint de l’augment de temperatures. Un estudi

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia