Search

Busquem investigadors que facin recerca en ecosistemes de muntanya

Muntanyes per al futur d'Europa: una agenda estratègica de recerca
Muntanyes per al futur d'Europa: una agenda estratègica de recerca

Bernat Claramunt, a través del seu treball dins del core group de la Mountain Research Advocacy Network MRI- Europa fa una crida a tots els investigadors espanyols en aquest camp per recollir la seva veu i poder influenciar els programes de recerca europeus.

Muntanyes per al futur d'Europa: una agenda estratègica de recerca
Muntanyes per al futur d’Europa: una agenda estratègica de recerca

Ets un investigador que treballa estudiant com afecta el canvi global als sistemes muntanyosos europeus? Volem que et posis en contacte amb nosaltres perquè depenem del teu feedback per poder representar millor la recerca en ecosistemes de muntanya i influenciar el programa europeu de recerca H2020.

Senzillament volem que les futures convocatòries europees mencionin expressament les muntanyes. Per això, et necessitem per a que ens indiquis el punt del work programme de la secció Societal Challenges o altres, on encaixaria el teu tema de recerca.

Pots ajudar-nos omplint aquest qüestionari breu abans del 25 de juny:

https://docs.google.com/forms/d/1xM_6CnAsf0sTcFvIATFf8HVc3nnphU-7nKbE6I8OqO4/viewform?usp=send_form

Qui som i què estem promovent?

El producte final del nostre esforç permetrà fer una acció d’influència a Brussel·les a partir de principis de 2016. L’eina per fer-ho serà un document titulat “Muntanyes per al futur d’Europa: una agenda estratègica de recerca”. El borrador el presentarem i discutirem a la Perth Conference “Mountains of Our Common Future”, a l’octubre de 2015. La teva participació formarà part de les dades que farem servir per definir aquesta qüestió: Com pot la investigació en ecosistemes de muntanya contribuir a solucionar els reptes de la societat tal i com es defineixen a l’Horitzó 2020?

Aquesta iniciativa és una activitat de CH-AT, l’Aliança d’Àustria Suïssa per a la Investigació de la Muntanya. El consorci actiu que està preparant aquest document  es compon de:

Bulent Acma, Andalou University, TK; Bernat Claramunt, CREAF, ES; Thomas Dax, Federal Institute for Mountainous and Less-Favoured Areas, AT; Igor Jelen, University of Trieste, IT; Robert Kanka, Institute of Landscape Ecology, SK; Gaël Le Roux, Ecolab, CNRS; Martin Price, Centre for Mountain Studies, Perth College, UHI, UK; Thomas Scheurer, Swiss Academy of Sciences, CH; Rolf Weingartner, University of Bern, CH.

Pots llegir també:

El CREAF ha entrat al grup central de la Xarxa Europea de Defensa de la Recerca en Muntanya

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia