Search

El CREAF inicia un projecte europeu de cooperació internacional per millorar la gestió forestal i fer front al canvi global al Mediterrani

El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani
El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani

Els doctors del CREAF Enrique Doblas i Jordi Vayreda iniciaran al desembre el projecte MENFRI (Mediterranean Network of Forestry Research and Innovation), un projecte europeu de gestió forestal finançat per la convocatòria FP7 – INCO

El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani
El CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani

Es tracta d’una iniciativa d’intercanvi de coneixements i experiències forestals al Mediterrani entre diferents centres d’Espanya, Itàlia, Bèlgica, Marroc i Tunísia. Els països del nord formaran als països del sud en la gestió regional a través de sistemes d’informació geogràfica (SIG) i també a través de la innovació empresarial. Els del sud realitzaran els mètodes tradicionals de gestió forestal del Mediterrani que s’han perdut al nord al llarg dels anys, però que segueixen sent molt eficients. S’aplicarà aquest coneixement científic en mètodes innovadors de gestió gràcies al  suport empresarial amb la finalitat de fer front als efectes del canvi global en el Mediterrani (especialment el canvi climàtic i d’ús del sòl).

Concretament, el CREAF s’encarregarà de fer una investigació sobre la gestió forestal que es fa a la part nord del Mediterrani. L’Institut National de Recherches en Genie Rural, Eaux et Forets (INGREF) i l’Univsersité Hassan II Mohammadia Casablanca (UH2MC) realitzaran la mateixa investigació però a la part sud del Mediterrani. El Consorci Forestal Català (CFC) farà una formació sobre l’associacionisme i com treure’n la màxima rendibilitat. El Warrant Group (WG) s’encarregarà de la formació sobre creació d’empreses especialitzades i Aliénor EU es farà càrrec de la comunicació i divulgació del projecte tant al públic com al sector polític europeu.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Il·lustració pre/post incendi. Disseny: CREAF
Notícies
Veronica Couto Antelo

Què passa després d’un incendi?

Sovint es parla del bosc com una au fènix, perquè ressorgeix d’entre les cendres desprès d’un incendi. Aquesta idea té una part certa, ja que la capacitat de regeneració dels boscos és sorprenent, però també hi ha una part de mite.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia