Search

Els agricultors planten el futur de la recerca euromediterrània

Els dies 29 i 30 de novembre de 2018, el National Research Institute for Rural Engineering, Water and Forestry (INRGREF) i el CREAF van organitzar la reunió d’inici del projecte FASTER.

foto_faster

El projecte H2020 FASTER vol que els agricultors de Tunísia es puguin adaptar al canvi climàtic de forma sostenible a través de l’excel·lència en la recerca. Per fer-ho, ha unit a dos centres de recerca pioners a Europa en gestió de l’aigua i de la terra, el  CREAF i la  Lund University, amb dos centres claus a Tunísia que volen  reforçar la seva capacitat de recerca i de transferència de coneixement, l’INRGREF i el centre associat IRESA.

Tots junts i amb l’ajuda d’altres socis, s’ha preparat un programa de formació complet que, entre d’altres accions, ajudarà als centres de Tunísia a escriure millors propostes de projectes de recerca, escriure articles científics amb més impacte, donar eines per poder captar més fons europeus de recerca, etc. A través d’una millor recerca FASTER pretén  promoure una gestió innovadora de la terra i de l’aigua en el context de canvi climàtic. A més, vol implementar els Sistemes d’Assessorament Agrari. (FAS per les seves sigles en anglès) que ja existeixen a molts d’altres països i que funcionen molt bé a l’hora de traspassar les novetats científiques més útils per a millorar l’agricultura.

El consorci de FASTER uneix set socis europeus i tunisians: dos socis europeus d’excel·lència científica, el CREAF i la Lund University, que asseguraran l’enfortiment dels investigadors i tècnics de l’INRGREF i del centre associat IRESA (Institution for Agricultural Research and Higher Education). D’altra banda, Europe for Business avaluarà l’experiència des de la perspectiva econòmica, i Vision Communication que portarà l’estratègia de sensibilització i difusió de resultats, i que, juntament amb The Node, donarà suport en la formació. Finalment, AVFA (Agriculture Extension and Training Agency) servirà d’enllaç amb els responsables polítics i les parts interessades, assegurant-se d’integrar els resultats més ràpid en les polítiques nacionals.

El projecte te previstes diverses activitats, de formació, creació de xarxa i esdeveniments dirigits a investigadors júniors i sèniors, estudiants, tècnics, i professionals de la ramaderia i l’agricultura. Entre aquests, ja s’està planificant la formació i els primers programes de mobilitat que tindran lloc durant el primer semestre de 2019. Trobareu més informació al web de FASTER www.faster-h2020.eu.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

Font del Sot, Dosrius. Autoria: Galdric Mosoll, CREAF.
Notícies
Angela Justamante

Les fonts del Mediterrani s’assequen i moltes deixen de rajar aigua a Catalunya

Un estudi publicat a Global Change Biology, que ha liderat el CREAF, alerta que les fonts del Mediterrani estan en risc de desaparèixer a causa de l’augment de temperatura i l’abandó. Això, afegit a la contaminació de l’aigua, suposa una amenaça per a la biodiversitat que hi alberguen, que inclou espècies úniques.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia