Search

El projecte WaterInnEU dóna el tret de sortida a Barcelona

WaterInnEU team
WaterInnEU team

El projecte europeu WaterInnEU va començar a finals de març amb una reunió inicial a la Casa Convalescència (Barcelona) amb la presència dels vuit membres del projecte i representants de la Comissió Europea.

WaterInnEU team
Equip de WaterInnEU.

L’etapa de col·laboració durant els dos propers anys es va fixar en reunió de llançament del projecte WaterInnEU, celebrada del 26 fins març 27 2015. L’objectiu del projecte és crear un mercat que connecta resultats de R + D europea en l’aigua amb els usuaris potencials. A través WaterInnEU, s’espera que les eines, protocols i dades produïdes per la recerca europea puguin ser estandarditzats, sempre a través d’un accés obert, i que es transfereixen als actors en el sector de la gestió de l’aigua amb poder de decisió, o que s’introdueixi al mercat en forma de productes i serveis.

El consorci WaterInnEU està molt ben equilibrat per abordar els temes identificats en la convocatòria i produir els resultats desitjats. El consorci està format per dues institucions de recerca: CREAF (coordinador) i Delft University of Technology, una institució internacional: GWP-CEEE, i cinc empreses: 52North, RandBee, Adelphi, Antea i innovacions Orion.

Aquest projecte es dirigeix a la manca d'ús i aplicabilitat dels resultats de la recerca en el mercat de la gestió de l'aigua des d'un punt de vista diferent i està obrint una solució innovadora i impulsada comercialment.

La nova perspectiva ve de la suposició que la manca d’aplicació no només es deu a la falta de coneixement i consciència sobre els resultats i els resultats dels projectes d’investigació sobre l’aigua, sinó també a la falta d’un vehicle apropiat i creïble per a l’accés a aquests solucions en una forma que millor s’adapti a les necessitats de les parts interessades i la cadena de subministrament associada.

Això significa un marc on les sortides de la recerca poden arribar als potencials usuaris (principalment els gerents i les administracions d’aigua) en una forma aplicada i útil, proporcionant una solució pràctica i de desplegament que s’ajusti a les seves necessitats i aborda els seus problemes prioritaris – el que necessiten són solucions , no eines.

El projecte es desenvoluparà un pool d’empreses i PIMES i una base de dades d’aigua per ser el nucli del mercat que es concentrarà en la creació d’una gran quantitat de serveis al seu voltant, com la provisió de serveis de suport a la comercialització d’especialistes, el desenvolupament dels experiments d’interoperabilitat, la creació d’una etiqueta de la normalització i dels mecanismes de retroalimentació dels usuaris, i el desenvolupament d’una àmplia plataforma de serveis de suport e-learning.

WaterInnEU espera reunir-se amb experts en diferents camps del sector de l’aigua per millorar els seus coneixements i per provar i compartir el seu enfocament interoperable. Els dos estudis de casos són la conca del riu Escalda (França, Bèlgica, Països Baixos) i la conca del riu Maritsa (Bulgària, Grècia, Turquia).

WaterInnEU es finança a través del programa de recerca i innovació de la Unió Europea Horitzó 2020.

Més informació:

Lluís Pesquer: l.pesquer@creaf.uab.cat

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia