Search

Xavier Pons, nou director de la revista GeoFocus

Xavier Pons
Xavier Pons

El cap del grup de recerca GRUMETS (CREAF-UAB) pren el relleu de Antonio Moreno de la UAM en la direcció de la revista científica GeoFocus, la més important al món en castellà dedicada a la ciència de la informació geogràfica i les seves diverses aplicacions.

Xavier Pons
Xavier Pons

En el marc del XVI Congrés Nacional de Tecnologies de la Informació Geogràfica a Alacant , l’assemblea del Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica de l’Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) ha confirmat que Xavier Pons, catedràtic de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona i director del grup de recerca del CREAF Grumets, serà el nou Director de la revista científica GeoFocus (ISSN:1578-5157), la més important al món en castellà dedicada a la ciència de la informació geogràfica i les seves diverses aplicacions.

El seu Fundador i Director, el professor Antonio Moreno de la UAM, ha proposat aquest relleu amb l’objectiu d’organitzar nous mecanismes interns de funcionament a través de programari com OJS.

“Ens proposem aconseguir que el bon nom que té GeoFocus en el col·lectiu, amb el recolzament potencial de tants lectors i escriptors d'articles científics en castellà, arribi a ser indexada a Scopus i, més tard, a ISI. És un repte difícil, els fruits del qual es veuran en anys, però anem a intentar-ho”, comenta Xavier Pons.

Altres investigadors del CREAF, com en Joan Masó i en Lluís Pesquer, seran Editors Associats juntament amb altres membres de Grumets de la UAB i companys internacionals del món iberoamericà.

GeoFocus una revista open acces pionera a Espanya

GeoFocus va ser pionera al néixer com una revista totalment online i d’accés obert. Es publica ininterrompudament, en format electrònic, des de 2001, i està oberta a contribucions de la comunitat científica internacional, essent una publicació de referència en l’àmbit dels desenvolupaments i aplicacions de les tecnologies d’informació geogràfica. S’edita un número anual i té com a idiomes fonamentals el castellà, el portuguès i l’anglès.

La revista es troba indexada i resumida en un ampli número de bases de dades, directoris, portals científics i repositoris nacionals i internacionals. A través del portal de GeoFocus (http://www.geo-focus.org/) es pot accedir als textos complets de la revista en format pdf. GeoFocus està patrocinada pel Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica de l’Associació de Geògrafs Espanyols i rep suport institucional i tècnic de RedIRIS (Red Española de I+D del Gobierno de España).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

L’alumnat dels FenoCentres ha aportat gairebé 1.400 observacions de plantes i animals a l’observatori ciutadà RitmeNatura. Autor: Pau Guzmán
Notícies
Gerard Gaya

Neix la xarxa de FenoCentres de l’observatori ciutadà RitmeNatura amb 18 escoles i instituts

Més de 500 alumnes de la província de Barcelona han observat 1.350 canvis en el calendari natural de 289 espècies diferents de plantes i animals gràcies a l’observatori ciutadà Ritme Natura. Aquestes dades ciutadanes es combinaran amb dades de satèl·lit i permetran crear FenoTwin, un mapa on es veurà en temps real com canvia la natura al llarg de l’any. Es presentarà, juntament amb la primera generació de la xarxa de FenoCentres, el 15 de juny.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia