Notícies

,

En David Aguadé explica la seva tesi sobre mortalitat per sequera en pi roig

21 de març 2017Albert Naya i Díaz

Han passat ja uns quants dies des d’aquell 22 de febrer, quan en David Aguadé va presentar la seva tesi davant el tribunal i el públic assistent. Prou com perquè ja se senti més relaxat i tranquil, i hagi tingut temps de desconnectar d’un treball que l’ha mantingut enfeinat durant gairebé els cinc últims anys.

El fòsfor ha passat de ser un nutrient a ser un contaminant global

17 de març 2017Albert Naya i Díaz

Els ecosistemes aquàtics propers a zones densament poblades de tot el món presenten valors molt alts de fòsfor i descompensats entre nitrogen i fòsfor. Això altera el funcionament d’aquests ecosistemes, en dificulta la conservació i redueix la qualitat de l’aigua.

,

Barcelona és un exemple de gestió dels espais verds i de la qualitat de l’aire

14 de març 2017Verónica Couto Antelo

Es publica un informe encarregat per la Comissió Europea que recull diferents reptes de la societat i les seves possibles solucions basades en la natura. Hi participen diversos investigadors europeus, entre ells l’ecòloga del CREAF, Corina Basnou.

, , ,

La conservació de la biodiversitat guanya quan ciència i gestió s’integren

13 de març 2017CREAF

Un estudi destaca la necessitat d’un treball conjunt entre investigadors i gestors per tal d’aconseguir integrar el coneixement científic en la presa de decisions. 

La pèrdua de depredadors pot reduir la diversitat de les seves preses

9 de març 2017J.Luis Ordóñez

Un estudi del CREAF amb l’Institut Smithsonian d’Investigacions Tropicals demostra que quan es redueixen les poblacions d’animals vertebrats de mida gran i mitjana, un fenomen global conegut com a “defaunació”, repercuteix de forma negativa sobre la resta de l’ecosistema. Això suposa un avís inequívoc sobre la vulnerabilitat dels ecosistemes davant la pèrdua de biodiversitat global.

Crònica de l’acte final del projecte BeWater a la Tordera

6 de març 2017CREAF

El passat 24 de gener, es va celebrar a Sant Celoni (Vallès Oriental) l’acte final del projecte europeu BeWater, coordinat des del CREAF.

Oferta de feina: Busquem gestor/a econòmic/a de projectes de recerca

2 de març 2017CREAF

Nova oferta laboral per a contractar gestor o gestora econòmica de projectes de recerca. El període per optar al lloc de treball és del 28 de febrer al 15 de març de 2017. Cal enviar la candidatura a laboral@creaf.uab.cat

El projecte REPLIM segueix de ben a prop els llacs i torberes del Pirineu

28 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

El CREAF forma part del projecte REPLIM, una iniciativa que pretén avaluar els impactes del canvi climàtic al Pirineu a través de l’estudi de llacs i torberes. El projecte, liderat per l’Institut Pirinenc d’Ecologia, va iniciar el seu camí el passat juliol.

Follow CREAF on: