Notícies

,

De què fa olor la primavera?

15 d'abril 2021Verónica Couto Antelo

A través de les finestres del CREAF sabem que arriba la primavera quan veiem sortir els primers brots dels oms i els tudons els trenquen algunes branques per fer el niu. També quan ens visiten les mallarengues blaves ben eixerides. Per tu, l’arribada de la primavera vol dir el moment que veus des del jardí les abelles treballant sobre les flors?

,

La manca de vent que provoca el canvi climàtic pot endarrerir la caiguda de les fulles en les latituds altes

13 d'abril 2021Anna Ramon Revilla

Les dinàmiques dels vents s'han d'introduir en els estudis que mesuren com el canvi climàtic afecta els ritmes de la natura.L'estudi publicat a PNAS amb participació de Josep Peñuelas, investigador CSIC al CREAF, conclou que la calma dels vents està afavorint la productivitat de la vegetació.

Nova etapa d’Eklipse, una iniciativa europea que omple el buit entre política i coneixement sobre biodiversitat

6 d'abril 2021CREAF

Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l'evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea.

Mariona Ferrandiz guanya el Premi de Recerca Científica de l’Ajuntament de Barcelona

26 de març 2021CREAF

La investigadora del CREAF ha guanyat el premi pel projecte “Replantegem entorns escolars”, per implicar l’alumnat en l’elaboració de propostes per reverdir els seus patis.

,

“Cal integrar els serveis ecosistèmics i la biodiversitat en les polítiques de conservació del medi natural”, Judit Lecina

26 de març 2021CREAF

A la Judit Lecina li apassiona estudiar els espais naturals, els boscos i els incendis forestals. En aquesta entrevista fem un repàs a la seva tesi doctoral que relaciona aquests tres conceptes en una col·lecció d'estudis científics "The key role of ecosystem services in forests: spatial relationships, conservation Implications and risk to climate change hazards "

Un estudi vincula la resiliència vegetal a la sequera amb trets demogràfics i funcionals

24 de març 2021Adriana Clivillé

Un episodi sever de sequera al Parc Nacional de Doñana, seguit d’una gelada rigorosa el mateix any marquen l’inici d’un estudi d’investigació liderat per l’ecòloga Maria Paniw, del que són coautors l’investigador del CREAF Francisco Lloret i el també investigador Enrique de la Riva.

Com millorar el subministrament d’aigua potable a la UE gràcies al seguiment dels llacs

19 de març 2021Adriana Clivillé

Controlar l’abast dels afluents dels llacs proporciona informació valuosa sobre el risc de contaminació i, alhora, contribueix a millorar la producció d’aigua potable i a preservar la sostenibilitat ambiental. Aquest és l’objectiu del projecte europeu WQeMS.

L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir

17 de març 2021J.Luis Ordóñez

La revista Descobrir ha publicat un especial monogràfic sobre l’estat de conservació de les papallones a Catalunya, i l’ha acompanyat d’un número gratuït que repassa a fons l’informe Estat de la Natura a Catalunya 2020.

Follow CREAF on: