Notícies

,

LiquenCity organitza la primera marató per trobar líquens a Barcelona

10 de desembre 2018Pau Guzmán

Es tracta d’un bioblitz –una mena de marató naturalista– que tindrà lloc el diumenge 16 de desembre al Parc del Castell de l’Oreneta de Barcelona. L’objectiu de l’activitat és trobar tants líquens com sigui possible durant tot el matí.

Barris sota les aigües: lliçons del Katrina

28 de novembre 2018Jaume Terradas

La mala gestió dels espais naturals, sumat als efectes del canvi climàtic, ja han provocat que fenòmens com huracans, tifons i terratrèmols siguin més destructius del que haurien estat sense una intervenció humana tan intensa. Què ens espera en el futur?

El CREAF formarà gent de Burkina Faso en convocatòries internacionals de recerca

27 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

Una delegació del CREAF viatjarà properament al país centre-africà per oferir formació en centres de recerca i universitats sobre com sol·licitar competitivament convocatòries de recerca internacionals de la UE.

En Constantí Stefanescu rep el premi ’2018 Marsh Lepidoptera Award’

26 de novembre 2018CREAF

El 10 de novembre, Stefanescu va rebre el guardó de la Butterfly Conservation, la societat més important en el món de la conservació de les papallones.

,

La formigueta de foc arriba a la península Ibèrica

26 de novembre 2018Albert Naya i Díaz

Provinent d’Amèrica del Sud, és una formiga extremadament petita, d’1 mm de llargada. S’ha detectat recentment a Marbella, però la seva expansió és probable, segons els experts. La picada, força molesta pels humans, s’ha vist que pot deixar cecs als animals quan els clava el fibló diminut a l’ull.

L’ecologia ens mou! El nou lema del CREAF

23 de novembre 2018CREAF

30 anys només es fan un cop a la vida. Nosaltres ho hem volgut celebrar regalant-nos un lema.

Una gran erupció volcànica va sacsejar l’illa Decepció fa 3.980 anys

22 de novembre 2018CREAF

Va ser l’episodi eruptiu més important de l'Holocè conegut de l'Antàrtida. L'anàlisi dels sediments ha permès establir la data de l'erupció, comparable en volum de roca projectada a la del volcà Tambora el 1815.

La primera base de dades mundial de vegetació de la Terra

19 de novembre 2018CREAF

Per què unes espècies de plantes creixen en uns llocs i no uns altres? Per què unes espècies creixen al costat d'unes espècies i no al costat d'altres? 

Follow CREAF on: