Notícies

El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus

30 de març 2020Verónica Couto Antelo

Ens sumem a la iniciativa d'altres centres de recerca i fem una donació de material de protecció a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. En Joan Pino, director, explica a Catalunya Ràdio la nostra experiència.

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya i el CREAF promouran la recerca i la innovació en la gestió forestal sostenible

30 de març 2020CREAF

Les dues entitats s'uneixen amb l'objectiu d’aconseguir un equilibri entre l’extracció de biomassa forestal i la conservació dels valors naturals de les masses forestals.

Tenir un cervell gran o criar moltes vegades permet a les aus ser bones urbanites

26 de març 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi internacional dóna noves pistes sobre com preservar la biodiversitat d’ocells a les ciutats. L’estudi ha estat liderat per Ferran Sayol, investigador de la Universitat de Gothenburg (Suècia) i Daniel Sol, investigador del CSIC al CREAF.

, , ,

Vídeo: El magnetisme entre l’escola Peramàs i el CREAF

24 de març 2020Verónica Couto Antelo

El programa d'inclusió escolar Magnet llança el vídeo de presentació de l'aliança entre el CREAF i l'escola Peramàs. "Busquem preguntes que siguin interessants alhora per a la recerca del CREAF i per als nens i nenes a l'aula", explica la formadora del programa, la Genina Calafell.

,

Any de treva pels boscos de Catalunya

20 de març 2020Verónica Couto Antelo

A les portes de la primavera, els experts i expertes del CREAF informen que els boscos de Catalunya aquest any podran recuperar-se de les sequeres acumulades d’altres temporades, així com dels efectes devastadors de la processionària. No és el cas del sotabosc: la papallona del boix segueix l'expansió deixant al seu pas només una rebrotada del 20%.

Quines normes segueixen les plantes que viuen i creixen en els extrems?

19 de març 2020Anna Ramon Revilla

El CREAF participa en un estudi internacional a la tundra àrtica liderat per iDiV i descobreixen que les plantes de la tundra tenen una varietat de mecanismes molt més diversa del que es pensava anteriorment per fer front als climes freds. Igualment, comproven que en aquestes ambients extrems es mantenen les mateixes normes que en altres llocs del món: la mida de la planta i l'economia dels recursos expliquen la diversitat de la vida vegetal.

,

Sabadell impulsa el verd amb l’ajuda del CREAF

17 de març 2020Verónica Couto Antelo

El CREAF col·labora juntament amb la UAB i el CTTC en el projecte ’Vivim, respirem, replantegem Sabadell‘ que lidera l’ADENC i que presenta un estudi sobre l’estat de la fauna i flora urbana, la qualitat de l’aire a la ciutat i la mobilitat per donar solucions a una ciutat més sostenible i verda.

,

Planificar com connectar el territori a escala europea és molt més eficient que fer-ho cada país pel seu compte

16 de març 2020Anna Ramon Revilla

Segons un estudi liderat pel CTFC on ha col·laborat CREAF, planificar una infraestructura verda que connecti els espais naturals a gran escala fa més viable mantenir a el mateix temps la biodiversitat i els serveis ambientals que ens dóna la natura. L'estudi demana més instruments polítics per poder donar suport a aquesta idea.

Follow CREAF on: