Notícies

Josep Peñuelas, membre distingit de l’Acadèmia Xinesa de la Ciència

15 de juny 2018CREAF

Durant dues setmanes del mes de maig, l'investigador del CSIC al CREAF Josep Peñuelas va visitar el país asiàtic. Peñuelas col·labora habitualment amb personal investigador de diferents institucions de recerca xineses.

Neix un nou sistema d’alerta del risc d’aparició d’arbovirosis autòctones com el Zika o el dengue

7 de juny 2018Marina Torres Gibert

El Servei de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron està coordinant el desenvolupament del sistema d’alerta del risc d’aparició d’arbovirosis autòctones com el Zika, el dengue o el chikungunya a Catalunya. Serà l’eina final resultant de la Plataforma Integral per al Control d’Arbovirosis a Catalunya (PICAT).

Nous vídeos disponibles de les CREAF Talks

5 de juny 2018Albert Naya i Díaz

Amb els dos últims vídeos pujats ja arribem a la desena! Els podeu consultar tots a través del nostre canal de YouTube.

Un món que es fon

31 de maig 2018Jaume Terradas

El món occidental, amb el seu afany d'expansió i exploració de nous territoris desconeguts, ha desposseït comunitats indígenes dels seus mètodes tradicionals de vida i la seva cultura. Les tribus de l'Àrtic tampoc no han estat una excepció.

Neix NEMOR, una xarxa europea per promoure la recerca en muntanya

30 de maig 2018Anna Ramon Revilla

El CREAF coordina la xarxa que compta amb més de 50 entitats europees. Els integrants de NEMOR han elaborat un document perquè la Comissió Europea reconegui les muntanyes com un espai únic per testar els efectes del canvi climàtic, lluitar contra el despoblament i impulsar nous projectes d’economia circular.

Grumets posarà en marxa un grup de treball sobre la interoperabilitat de dades en observatoris de ciència ciutadana

24 de maig 2018CREAF

 Membres del CREAF i de la UAB, que conformen el grup de recerca Grumets, lideren una d'aquestes comunitats de treball creades en el marc del projecte europeu WeObserve. Per això, busquen col·laboracions de tota mena per a participar-hi. La comunitat es presentarà durant la 2a Conferència Internacional de la ECSA.

L’observació de la Terra ajuda a prevenir les epidèmies provocades per mosquits

22 de maig 2018CREAF

L’investigador John Palmer explica el sistema de recollida i processament de dades del projecte Mosquito Alert, en una trobada mundial, organitzada per The Wilson Centre i la NASA als EUA.

Barcelona és la 2a ciutat europea en espècies i la 3a en observacions a la Biomarató 2018

16 de maig 2018Pau Guzmán

Amb 15.600 observacions registrades, Madrid, Barcelona i Cádiz han pujat a la plataforma Natusfera gairebé la meitat de les observacions que s’han realitzat a Europa durant el City Nature Challenge.

Follow CREAF on: