Notícies

Una història a Trieste

13 d'agost 2018Francisco Lloret

A final de segle XIX la regió fronterera entre Itàlia i Eslovènia tenia muntanyes pelades d'arbres. Una reforestació massiva ordenada per l'Imperi Austrohongarès va permetre recuperar els boscos i revitalitzar el territori. Ara, però, aquells pins plantats fa un segle comencen a estar en perill.

Detectada una nova espècie invasora de mosquit gràcies a Mosquito Alert

7 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

Aedes japonicus és un mosquit provinent d'Àsia amb potencial per transmetre malalties com el virus del Nil Occidental. S'ha detectat recentment a Astúries gràcies a unes fotografies enviades per un usuari de Mosquito Alert a principis de juny.

,

Vídeo amb el balanç final del projecte ‘ISACC Tordelta’

6 d'agost 2018Albert Naya i Díaz

El projecte sobre l'adaptació del delta de la Tordera finalitza després de nou mesos d'activitat. 

Viure en una illa és una decisió intel·ligent

31 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

Les espècies d’ocells que viuen en illes han evolucionat cap a cervells més grans que els seus parents del continent. Les condicions insulars han afavorit la selecció d’aquesta característica un cop colonitzada la illa per permetre afrontar millor els canvis ambientals.

,

Els arbres més vulnerables a la sequera són els que han crescut en millors condicions climàtiques

26 de juliol 2018Giulio Nigro

Les plantes que han crescut durant la seva vida amb bones condicions climàtiques tenen menys capacitat per respondre a les sequeres extremes. L'estudi posa de manifest que és imprescindible tenir en compte la història d'un bosc per definir la seva millor estratègia de gestió i conservació.

Barcelona desplega la campanya de control del mosquit tigre amb l’ajuda de Mosquito Alert

24 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

L'Agència de Salut Pública de Barcelona activa la campanya de control d'aquest mosquit, que durarà fins el novembre. En total, es treballa sobre 60 zones de risc per tota la ciutat, especialment en parcs. 

Alerta Forestal ha tancat la campanya de processionària amb 400 imatges per tot Catalunya

23 de juliol 2018Albert Naya i Díaz

Des del novembre fins el juliol, la plataforma de seguiment de la salut dels boscos catalans ha recollit 388 imatges relacionades amb la processionària. Segons l'equip, és el tercer any consecutiu que la plaga afecta severament els mateixos boscos.

Estudiants de Madrid i Barcelona revelaran la qualitat de l’aire buscant líquens sensibles a la contaminació

10 de juliol 2018Anna Ramon Revilla

Comença el projecte LiquenCity, coordinat per GBIF Espanya i el Real Jardín Botánico (RJB-CSIC) de Madrid, i el CREAF i l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona, amb el suport de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT).

Follow CREAF on: