Notícies

,

La boira pot donar una segona oportunitat a la terra desertificada

27 de gener 2021Adriana Clivillé

Captar minúscules gotes d’aigua de la boira i utilitzar-les per recuperar zones afectades per sequera extrema i desertificació és l'objectiu del projecte europeu LIFE Nieblas. El trajecte comença a les crestes de les muntanyes de les Canàries, on els vents alisis afavoreixen el mar de núvols que genera la preuada boira i les pluges horitzontals característiques de les illes atlàntiques.

L’ecologia ens mou i l’educació, també!

26 de gener 2021Verónica Couto Antelo

Al CREAF cada dia aprenem una mica més sobre la natura que ens envolta i intentem que aquest coneixement, ple de valors, arribi a la societat. Diverses persones i iniciatives ens han portat fins aquí i ens han permès oferir un aprenentatge ‘en verd’ a les persones que ens envolten i, en especial, a les escoles i les futures generacions. Aquí va una mostra!

,

La massa forestal augmenta però les zones rurals ho perceben com un valor negatiu tot i els beneficis que aporta

21 de gener 2021CREAF

L'aparició de noves masses boscoses i l'augment de la cobertura vegetal són beneficioses per mitigar el canvi climàtic ja que els boscos ajuden a retenir CO2 i restaurar els ecosistemes. No obstant això, la percepció social d'aquests canvis en el paisatge és negativa en zones rurals i positiva en les urbanes.

El pi roig pot recuperar durant una dècada la fusta que perd en episodis de sequera extrema

18 de gener 2021Adriana Clivillé

El pi roig (Pinus sylvestris) és una espècie d'importància crítica a Europa, tant ecològica com econòmica, i és la pedra angular dels boscos d’Escòcia. Des del CREAF hem intervingut en una recerca pionera sobre com es recupera de sequeres extremes, liderada per la Universitat de Stirling.

Més boscos per al Green Deal: la restauració passiva com a potencial alternativa a les plantacions

7 de gener 2021CREAF

Des del CREAF dirigim juntament amb l’INRAE ​​i la Universitat de Liverpool un número especial publicat al Journal of Applied Ecology sobre Managing Forest Regeneration and Expansion at a Time of Unprecedented Global Change  (Dec 2020), en el que ha intervingut com a co-editor l'investigador Josep Maria Espelta.

Enrique Doblas intervé com a pèrit especialitzat en un debat sobre justícia i polítiques de protecció sòcio ambiental al Brasil

30 de desembre 2020Adriana Clivillé

El Consell Nacional de Justícia del Brasil i l'oficina de la Unió Europea al país sudamericà han organitzat conjuntament el I Webinar Internacional Brasil - Unió Europea centrat en justícia i polítiques de protecció sòcio ambiental a l’Amazones.

Participem a Europabon, el projecte d’observació de la biodiversitat al servei de polítiques públiques europees

28 de desembre 2020Adriana Clivillé

Intervenim al projecte europeu H2020 EuropaBON, que es proposa crear un estàndard de control de la biodiversitat i els ecosistemes a Europa, per integrar dades i donar suport a les polítiques públiques.

,

El Prismàtic engega un cicle de seminaris virtuals dirigit a la gestió del medi natural

22 de desembre 2020Verónica Couto Antelo

La plataforma de coneixement Prismàtic, iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat que coordina el CREAF, estrena els #cafèPrismàtic: seminaris virtuals d'una hora sobre les temàtiques més actuals de la gestió i planificació del patrimoni natural i la biodiversitat.

Follow CREAF on: