Notícies

Neix el primer observatori ciutadà de papallones urbanes

22 de febrer 2018Anna Ramon Revilla

El CREAF coordina l'equip científic que hi ha darrere de l'observatori pioner a Espanya i que, amb l'ajuda d'un equip de voluntaris, seguiran l'evolució de les poblacions de papallones en 54 jardins de Barcelona i Madrid.

Mor Joan Puigdefàbregas

19 de febrer 2018Jaume Terradas

Recordatori d'en Jaume Terradas a l'expert en desertització Joan Puigdefàbregas.

Fomentar els marges entre cultius és vital per la supervivència dels pol·linitzadors

19 de febrer 2018Anna Ramon Revilla

El nombre d’espècies i la abundància de pol·linitzadors és més gran en paisatges agrícoles amb camps petits que amb camps grans. L’estudi demostra que els pol·linitzadors utilitzen els marges entre camps com a autopistes per on viatjar i buscar refugi. 

Com podem connectar la recerca en patrimoni marí amb la seva gestió?

19 de febrer 2018Verónica Couto Antelo

El passat 2 de febrer es va presentar el Prismàtic a les ‘Xerrades dels divendres’ de l’ICM. L’objectiu era donar a conèixer el projecte als membres d’aquest centre d’ambient marí i considerar la seva futura col·laboració. Amb ells, ja serien vuit centres de recerca catalans que hi participarien.

, , ,

La Biblioteca de Ciències de la UAB dedica un cicle d’exposicions sobre ciència ciutadana

18 de febrer 2018CREAF

Des de finals de novembre de 2017 fins al juny de 2018, la Biblioteca de la Facultat de Ciències i Biociències acull una exposició sobre els projectes de ciència ciutadana que es realitzen al CREAF. 

Mosquito Alert rep el guardó Premi Ciutat de Barcelona 2017

16 de febrer 2018CREAF

Tres membres de l'equip van ser premiats en la modalitat de de treballs sobre Ciències de la Terra i Ambientals. Per altra banda, Josep Peñuelas va rebre una menció especial per a aquesta mateixa categoria.

Les plantes estan més exposades a les glaçades per culpa del canvi climàtic

14 de febrer 2018Albert Naya i Díaz

El període de creixement de les plantes durant l’any s’ha allargat i això les exposa més a les gelades en aquesta etapa sensible per a elles. Això pot perjudicar la seva activitat i provocar pèrdues importants en conreus.

Els líquens no enganyen: les zones ramaderes de Catalunya estan contaminades per amoni

6 de febrer 2018Verónica Couto Antelo

El nitrogen és un nutrient essencial per la vida, però els ecosistemes no són capaços de processar-lo quan es troba en excés i passa a ser un element perjudicial. Això s’està donant als voltants de les nostres granges, on el nitrogen s’acumula en forma d’amoni. Els líquens, que són molt sensibles a aquest tipus de contaminació, han permès a la investigadora Anna Àvila estudiar-ho.

Follow CREAF on: