Notícies

Joan Masó contra la Torre de Babel digital

20 d'octubre 2020Adriana Clivillé

Joan Masó és un físic especialitzat en informació espacial i programació, que s’ha implicat activament en fites com ara el programari de cartografia digital MiraMon i la creació del Web Map Tile Service. L’ús de dades obertes per crear oportunitats és una definició que encaixa per definir la seva feina.

El CREAF estudia a Menorca les diferències entre els sòls de pastures semi-intensius i sostenibles

15 d'octubre 2020Anna Ramon Revilla

Pilar Andrés, del CREAF, i Francesc Font, d'AgroAssessors lideren el projecte que ha rebut suport de la iniciativa europea fields4ever. El projecte se centra en l'estudi de la biodiversitat fúngica i bacteriana dels sòls mitjançant la seqüenciació del seu ADN amb el test BeCrop® patentat per Biome Markers, i de la seva influència en el segrest de C al sòl.

,

Barcelona, Ciutat Europea del Bosc 2022 amb la participació del CREAF!

14 d'octubre 2020CREAF

El European Forest Institute (EFI) ha concedit a la metròpolis de Barcelona l'organització de la seva conferència anual sobre boscos i el reconeixement internacional. Aquesta candidatura catalana està lidera per l'AMB, el CREAF, l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC) i el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC).

Mosquito Alert s’amplia a Europa per rastrejar la propagació de mosquits transmissors de malalties

9 d'octubre 2020Adriana Clivillé

L'aplicació ja està disponible a 18 països europeus i permet controlar la propagació d'aquests insectes, que poden transmetre malalties virals com ara el dengue o la febre de Nil Occidental. Forma part de la xarxa europea AIM-Cost Action i el projecte H2020 Versatile Emerging infectious disease Observatory (VEO).

Ja podeu consultar la memòria anual 2019 del CREAF

7 d'octubre 2020CREAF

Ja hem publicat la versió online de la memòria anual 2019 del CREAF. Aquest any hem publicat 233 articles SCI, el 88% dels quals ho han estat en revistes situades al primer quartil. 

El talent novell del centre s’associa sota el nom de CREAFuture

7 d'octubre 2020Verónica Couto Antelo

El mes de març va néixer el CREAFuture, una associació autoorganitzativa del personal del CREAF que inicia la seva carrera. L'objectiu del grup és fer comunitat i compartir les experiències i problemes que es poden trobar les científiques i científics en la seva trajectòria.

Les escoles necessiten una “nova normalitat” més verda

6 d'octubre 2020Verónica Couto Antelo

Al llarg de la història, les pandèmies són un dels pocs exemples on la societat s’ha decidit per educar a l’aire lliure i la intenció en aquests casos sempre ha estat la de disminuir el contagi. Per exemple, van ser moltes les escoles d’Europa i Amèrica que van traslladar les taules, cadires i pissarres als patis o als boscos dels voltants arran de l’auge de la tuberculosi durant l’inici del segle XX.

,

La gestió forestal tindrà més pes que el clima en el rendiment dels boscos

5 d'octubre 2020Anna Ramon Revilla

Un estudi posa en evidència que no existeix una gestió forestal que millori la provisió de tots els serveis ambientals a la vegada. En una situació com l’actual, decidir-se per una gestió forestal que redueixi la vulnerabilitat del bosc és una opció sensata. L’estudi s’ha dut a terme per un equip d’investigadors i investigadores del CTFC, la UdL i el CREAF.

Follow CREAF on: