Notícies

L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat

13 de desembre 2021CREAF

Un article de Daniel Sol inspira un conte infantil que posa en valor la conservació de la biodiversitat i en el què, a més, l'investigador ha col·laborat.

Caminar pel bosc redueix la concentració de cortisol, l’hormona de l’estrès

9 de desembre 2021CREAF

Un equip del CTFC encapçala la recerca, publicada a la revista Forests i desenvolupada conjuntament amb investigadors del CREAF, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Múrcia. 

Els boscos de Catalunya acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 4,4 anys

9 de desembre 2021CREAF

El nou mapa d’alta resolució de l’arbrat de Catalunya, elaborat per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya  (ICGC) i el CREAF, permet determinar les variables biofísiques dels boscos catalans, com el carboni emmagatzemat, amb una resolució 2500 vegades més alta que els inventaris forestals tradicionals. Aquest coneixement profund suposa un salt qualitatiu en la planificació i gestió forestal, i es traduirà en el desenvolupament de polítiques més efectives, una millor prevenció dels incendis i el desenvolupament de projectes de caire mediambiental i d’ordenació més eficients.

,

Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes

9 de desembre 2021Adriana Clivillé

Quan clareja al refugi Oulettes de Gaube (França), en Bernat Claramunt està a punt per iniciar una expedició com a guia científic per la vall de Gaube, als Pirineus. Com a ecòleg del CREAF i professor de la UAB expert en sistemes muntanyosos, coneix bé el terreny. Per això, no pot deixar de mirar la Glacera des Oulettes per constatar que ha reculat, encara que segueixi sent imponent.

,

Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes

9 de desembre 2021Adriana Clivillé

Quan clareja al refugi Oulettes de Gaube (França), en Bernat Claramunt està a punt per iniciar una expedició com a guia científic per la vall de Gaube, als Pirineus. Com a ecòleg del CREAF expert en sistemes muntanyosos, coneix bé el terreny. Per això, no pot deixar de mirar la Glacera des Oulettes per constatar que ha reculat, encara que segueixi sent imponent.

El CREAF s’adhereix a la Global Coalition United for Biodiversity per a una acció mundial

8 de desembre 2021Adriana Clivillé

Des del CREAF ens hem adherit a la Coalición Global Unidos por la Biodiversidad promogua per la Comissió Europea i ampliem la creixent llista d'organitzacions i institucions internacionals que reclamen la protecció de la biodiversitat al món.

,

Catalunya guanya 17 noves espècies d’ocells en 40 anys, 8 d’exòtiques

3 de desembre 2021CREAF

Ahir, 2 de desembre, es va presentar el Tercer atles dels ocells nidificants de Catalunya, un projecte impulsat per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) que fa una fotografia exhaustiva de totes les espècies d’ocells que nidifiquen a Catalunya.

,

El CREAF connecta la infància amb la natura urbana

26 de novembre 2021Florencia Florido

El 18 de novembre, més de 70 persones van assistir a la presentació en línia de les iniciatives Green4Children, Transformem els patis i La ciutat dels arbres, liderades pel CREAF, l’Ajuntament de Barcelona i BOS+, respectivament.

Follow CREAF on: