Notícies

Natusfera celebra un any!

23 de juny 2017Albert Naya i Díaz

En un sol any, Natusfera ja compta amb gairebé 2.000 usuaris i més de 13.600 observacions sobre biodiversitat. Aquesta xarxa social de naturalistes serveix per compartir informació, identificar espècies i col·laborar amb altres usuaris en projectes específics.

Greenpeace UK alerta de la toxicitat dels insecticides per als pol·linitzadors

20 de juny 2017Albert Naya i Díaz

L’informe és una revisió d’articles científics de l’ecotoxicitat que tenen els neonicotinoides sobre els pol·linitzadors de conreus. El document utilitza àmpliament els resultats d’un estudi amb abelles i borinots dels investigadors del CREAF Jordi Bosch i Roberto Molowny.

Diana Pascual i Eduard Pla coediten un llibre sobre l’adaptació de la conca Mediterrània al canvi climàtic

13 de juny 2017Verónica Couto Antelo

El llibre se centra en la reserva natural compartida entre el sud d’Espanya i el nord de Marroc. En concret, es valoren els impactes del canvi climàtic relacionats amb la disponibilitat d’aigua des d’un punt de vista ecològic, socioeconòmic i polític.  

Arribar als acords de la COP21 és ara per ara una utopia

9 de juny 2017Albert Naya i Díaz

La COP21 fixava un augment màxim de la temperatura el 2100 en 1,5 ºC respecte la dels nivells preindustrials. Només un escenari on es redueixin molt les emissions humanes de CO2, hi hagi un creixement important de les renovables, i potser amb una aplicació de tecnologies de segrest artificial de carboni, permetria acomplir l’objectiu.

,

El CREAF ajudarà a plantejar iniciatives forestals europees contra el canvi climàtic

8 de juny 2017Albert Naya i Díaz

Enrique Doblas forma part d'un grup d'interès a nivell europeu sobre adaptació al canvi climàtic del sector forestal. El coneixement i innovació del CREAF pot ser un element important a tenir en compte de cara a plantejar solucions contra el canvi climàtic.

,

Vols col·laborar en el disseny del nou observatori ciutadà sobre fenologia i canvi climàtic?

7 de juny 2017CREAF

Després de diversos projectes d'èxit relacionats amb la ciència ciutadana CREAF està implicat ara en un projecte internacional clau anomenat Ground Truth 2.0 que vol crear 6 observatoris ciutadans arreu del món sobre temes ambientals.

Connectant les persones amb la naturalesa

5 de juny 2017Anna Ramon Revilla

Enguany el Dia Mundial del Medi Ambient ha girat entorn del lema “Connectar les persones amb la naturalesa”. Al CREAF aquest lema mou varis projectes i és una línia que estem desenvolupant amb força per ser-ne actors clau en un futur proper.

Oberta la preinscripció al Màster Oficial en Teledetecció i SIG

2 de juny 2017CREAF

El període de preinscripció està obert fins el 27 de setembre de 2017. El Màster Oficial en Teledetecció i SIG està organitzat pel CREAF i la UAB, i hi col·labora el grup de recerca GRUMETS, el Departament de Geografia de la UAB, l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera, i MiraMon.

Follow CREAF on: