Notícies

El CREAF presenta el projecte LIFE The Green Link a la conferència internacional CONSOWA2017

17 d'agost 2017Albert Naya i Díaz

LIFE The Green Link és un projecte liderat pel CREAF i en col·laboració amb socis europeus. El seu objectiu és restaurar terrenys degradats de la conca mediterrània a partir d’una nova tècnica, el ‘Cocoon’.

La sequera mata els arbres de set o de gana?

8 d'agost 2017Albert Naya i Díaz

Un estudi conclou que tots els arbres que moren per culpa de la sequera són incapaços de transportar l’aigua fins les fulles. A més, n’hi ha que també esgoten les seves reserves de carboni en no poder realitzar la fotosíntesi. Els resultats de la investigació permetran fer models més acurats de predicció dels efectes dels canvis en el clima sobre la vegetació.

Teresa Rosas guanya el premi a millor pòster en el 39è Simposi de ‘New Phytologist’

31 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

La investigadora del CREAF Teresa Rosas va guanyar el premi al millor pòster en el darrer simposi organitzat per la revista científica. El treball presentat estudia la coordinació entre el transport d’aigua de les plantes i la tipologia de les fulles.

Tanquem la campanya d’Alerta Forestal sobre la processionària

26 de juliol 2017CREAF

Finalitza la campanya iniciada l’abril per recollir dades sobre els efectes de la processionària en els boscos catalans. Les fotos geolocalitzades que hem rebut es poden consultar en un mapa.

,

Troben als Pirineus un bolet en perill d’extinció

26 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

Una expedició científica liderada per Bernat Claramunt descobreix per primera vegada aquesta espècie a Andorra. Fins ara només ha estat citada cinc vegades a Catalunya.

El canvi climàtic ja amenaça els ecosistemes mediterranis de Catalunya

19 de juliol 2017Albert Naya i Díaz

Una extensa revisió d’estudis i registres de dades indica que la sequera i l’augment de temperatura ja provoquen substitucions d’espècies, major aridesa i risc d’incendi, i menor fertilitat del sòl i disponibilitat d’aigua, entre d’altres efectes negatius.

, , ,

Jaume Terradas participa en els 40 anys de l’educació ambiental

18 de juliol 2017Verónica Couto Antelo

Fa ja dues dècades d’ençà que Jaume Terradas començava a parlar, amb altres especialistes de l’entorn de l’ecologia, sobre l’educació ambiental a Catalunya. Ara, repassa els antecedents i la situació actual d’aquest àmbit en un acte de celebració i de presentació d’un llibre relacionat.

,

Els arbres de fusta poc densa i fulles primes moren de set abans

13 de juliol 2017Verónica Couto Antelo

Un estudi en què han participat investigadors del CREAF i de la UAB alerta que l’augment de les sequeres pot afectar la composició d’espècies i estructura dels boscos i fer-los cada cop més vulnerables.

Follow CREAF on: