Notícies

La conservació de la biodiversitat, clau per al futur de l’economia catalana

17 de gener 2020CREAF

Durant la segona jornada organitzada pel CREAF, el Col·legi d'Economistes i el Departament de Territori sobre l'informe IPBES es va fer pal·lès que el cost estimat de protegir la biodiversitat a Catalunya és de 129 milions d’euros l’any. A l’estat Espanyol, s’hauria d’invertir un 0,19% del PIB en la xarxa Natura 2000. Una xarxa que, a més, genera 187.093 llocs de treball directes i 401.906 indirectes.

En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK

16 de gener 2020Pau Guzmán

L’alumnat de diverses escoles han enviat en vídeo gairebé una vintena de preguntes a l’investigador del CSIC al CREAF i expert en canvi global Josep Peñuelas, que ha respost a través de l’informatiu per a joves InfoK de Televisió de Catalunya.

,

Conèixer el potencial evolutiu per a conservar i gestionar: l’exemple del teix

16 de gener 2020Àlex Richter-Boix

El teix és considerat espècie d'interès des del punt de vista de la conservació per les seves poblacions petites i aïllades. Un equip internacional liderat pel CREAF ha estudiat la variació adaptativa de les seves poblacions, un coneixement crucial per desenvolupar mesures de conservació correctes.

Les primaveres més verdes estan provocant estius més secs i calorosos

14 de gener 2020Adriana Clivillé

Per primera vegada es connecten dos fenòmens que passen en estacions de l'any diferents: les altes temperatures avancen i allarguen la primavera, per tant la vegetació creix més intensament i absorbeix més humitat del sòl. La conseqüència és estius més secs i calorosos.

,

“La conca mediterrània s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del planeta” adverteix l’Alejandra Morán a la COP25

10 de gener 2020Verónica Couto Antelo

La investigadora del CTFC i el CREAF va presentar a la Cimera del Clima de Madrid diversos resultats dels efectes del canvi climàtic al Mediterrani. El Telenotícies de TV3 ho recollia.

,

“Alguns conreus que estaven en llocs adequats, deixaran d’estar-ho amb el canvi climàtic” segons Francisco Lloret a TVE

19 de desembre 2019Verónica Couto Antelo

El passat 8 de desembre l’investigador del CREAF i professor de la UAB va ser entrevistat per l’Informatiu Catalunya i El Telediario de TVE.

Les comunitats de pràctiques de WeObserve es van reunir a Barcelona per transformar els observatoris ciutadans

19 de desembre 2019Àlex Richter-Boix

El CREAF, que forma part del consorci del projecte, va ser l’organitzador de l’esdeveniment, que va tenir lloc entre els dies 25 i 27 de novembre a la Casa Convalescència de Barcelona, per aprofundir en els reptes que afronta la ciència ciutadana.

,

La UAB i el CREAF llancen un MOOC sobre dones en la biologia ambiental

18 de desembre 2019Adriana Clivillé

Donar a conèixer conceptes clau de la biologia ambiental des d’una perspectiva de gènere és el fil conductor del curs 100% obert i accessible a tothom Women in Environmental Biology (Les dones en la biologia ambiental), que posen en marxa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el CREAF.

Follow CREAF on: