Notícies

Crònica del congrés de la AEET – MEDECOS, Sevilla 2017 (#AEETMED)

24 de febrer 2017CREAF

Aquí podreu llegir les valoracions d'alguns dels investigadors i investigadores que van participar en el recent congrés organitzat a Sevilla per ISOMED i la Associació Espanyola d'Ecologia Terrestres (AEET), el tema central ha estat l'anàlisi dels canvis que estan tenint lloc en els ecosistemes mediterranis a causa de les activitats humanes.

El canvi climàtic augura un clima més séc i càlid per a Catalunya, sobretot a les muntanyes

20 de febrer 2017Verónica Couto Antelo

S’ha fet públic el Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, un document que analitza l’estat del país en matèria de canvi climàtic. Hi han col·laborat més de 140 experts, entre els quals 40 són investigadors i investigadores del CREAF. 

Presentat ‘LIFE RedBosques’, projecte per a la gestió dels boscos mediterranis

16 de febrer 2017CREAF

Es pretén millorar la gestió i conservació dels boscos mediterranis espanyols inclosos a la Xarxa Natura 2000, i assegurar la seva adaptació al canvi climàtic. 

Els boscos catalans i canadencs ara més a prop

15 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

El projecte Newforests ha permès l'intercanvi de coneixements sobre gestió forestal sostenible, biodiversitat i dinàmica dels boscos. Més de 50 persones han viatjat entre Canadà i Catalunya durant els últims tres anys en el marc del programa.

La sequera estival de 2016 afecta un 2,2% dels boscos catalans

14 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

Gairebé un 60% de les zones forestals afectades per la sequera corresponen a afectacions noves de l’any 2016. Prop del 75% dels boscos que s’han vist afectats es troben en zones on va ploure menys de la meitat del que és habitual. El Pallars Jussà, l’Anoia i l’Alta Ribagorça són les comarques més afectades. Per espècies, els roures i les alzines són els més perjudicats.

La Generalitat i el CREAF defineixen el Programa Global de Seguiment de la Biodiversitat de Catalunya

9 de febrer 2017CREAF

Aquesta iniciativa és pionera i posa Catalunya en la punta de llança del seguiment de la biodiversitat al costat de països com el Regne Unit i els Estats Units d’Amèrica.

La teledetecció dels pigments de les fulles permetrà millorar els models de canvi climàtic

7 de febrer 2017Albert Naya i Díaz

Un equip internacional codirigit per Josep Peñuelas ha desenvolupat un mètode per monitoritzar l’activitat fotosintètica de les coníferes al llarg de l’any. Aquesta nova tècnica, basada en l’anàlisi d’imatges de teledetecció obtingudes des de satèl·lits, permetrà millorar els models globals de captació de carboni atmosfèric i fer projeccions més acurades sobre el canvi climàtic.

Mor Pere Montserrat

6 de febrer 2017Jaume Terradas

Mor l'ecòleg i botànic català als 98 anys.

Follow CREAF on: