7enes jornades sobre el Canvi Climàtic a Catalunya

16 de juliol 2015

Les jornades s’han dedicat aquest any a la presentació i discussió interna del contingut del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya. Els dies 2 i 3 de juliol del 2015 van celebrar les 7es jornades sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, dedicades enguany a la presentació i discussió interna dels resultats del Tercer Informe sobre el Canvi Climàtic a Catalunya (TICCC).

El grup al monestir de Poblet. font: Gencat

Los participantes se reunieron en el monasterio de Poblet. Fuente: Gencat

El TICCC s’estructurarà en quatre parts. La primera analitzarà l’evolució de les bases científiques del canvi climàtic des de 2010; la segona estarà centrada en els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes naturals; la tercera exposarà i analitzarà els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes humans, però també les eines de què es disposa per mitigar-lo. Finalment, la quarta part estarà dedicada a la governança i la gestió del canvi climàtic, amb un capítol específic dedicat a la investigació i la innovació.

Més de 100 autors van assistir a les jornades, on van posar en comú el contingut dels 24 capítols de l'informe.

En un any tan important pel canvi climàtic com el 2015, que finalitzarà amb la COP21 de París, resulta encara més important donar continuïtat a les dues edicions anteriors, publicades el 2005 i 2010, amb l’objectiu de recollir, analitzar i difondre l’estat actual del coneixement científic sobre el canvi climàtic a Catalunya.

Els treballs d’elaboració del contingut de l’informe, per part dels autors, es preveu que acabin durant el mes de setembre de 2015, moment en què començarà el corresponent procés de revisió i edició. La seva publicació està prevista per a la primavera de 2016. Jordi Vayreda, Eduard Pla, Anabel i Bernat Claramunt i Jordi Sardans són els investigadors del CREAF que van assistir a les jornades.

El TICCC és un projecte conjunt del CADS, l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, i compta amb la col·laboració del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya.

, , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3
12 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
, , ,
La plataforma de coneixement Prismàtic compleix tres anys!
11 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
,
La ciutadania es mou per adaptar les conques de la Tordera i el riu Serpis als impactes del canvi global
6 de novembre 2019CREAF
Tenir un cervell gran pot accelerar la formació de noves espècies
5 de novembre 2019Anna Ramon Revilla
Nou impuls per augmentar la presència del CREAF en l’esfera europea del sector forestal
4 de novembre 2019Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: