Search

L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia

Fa uns dies, el diari català publicava una entrevista sobre incendis forestals, matemàtiques i maternitat feta a l’ambientòloga del CREAF i el CTFC. En ella es presentava Medfire, una eina que ha desenvolupat la Dra. Duane durant la seva tesi per planificar i combatre els futurs incendis de la zona mediterrània.

Foto recent de l'Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.
Foto recent de l’Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.

L’Andrea Duane és ambientòloga i forma part de la unitat InForest (CREAF-CTFC) fa uns anys. Recentment ha presentat la seva tesi, on es dona a conéixer Medfire. Els models matemàtics que es generen mitjançant aquesta eina permeten conèixer les probabilitats que té un bosc de patir un incendi i en quines magnituds. “Converteixo en números tot allò que vull estudiar. Els números són molt importants, perquè no pots fer una afirmació científica si no tens xifres que et donin suport” explica Andrea Duane a La Vanguardia.

"Compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis."

L’entrevista, conduïda per la periodista Lorena Farràs, també ha indagat en les desigualtats que encara existeixen en la ciència: “Tinc la sort de no haver-me sentit discriminada pel fet de ser dona, però per una qüestió de criança i com ens eduquen, segurament, sí que ens costa més desenvolupar-nos en reunions o esdeveniments públics. A més, compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis”.

Podeu llegir-la al complet en l’espai web “Andrea Duane, la ambientóloga que apaga los incendios forestales con matemáticas”.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Bosc singular a Catalunya Foto: Lluís Comas.
Notícies
Galdric Mossoll

Què és la resiliència forestal?

El canvi de paradigma climàtic, sumat a un cúmul de pertorbacions posa a prova la resiliència dels boscos d’arreu del món. La capacitat de les espècies per adaptar-se a aquestes condicions definirà els boscos del futur. Però, són prou resilients els boscos mediterranis?   

Notícies
CREAF

Cremar el sotabosc de forma controlada redueix el risc del bosc a la sequera i als incendis

Investigadors i investigadores del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), en col·laboració amb el CREAF, han liderat un estudi per entendre millor l’efecte de diferents tractaments forestals en la resistència de boscos de pinassa a sequeres i incendis, i han comprovat que el sotabosc hi juga un paper rellevant. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia