,

L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia

6 d'agost 2020

Fa uns dies, el diari català publicava una entrevista sobre incendis forestals, matemàtiques i maternitat feta a l’ambientòloga del CREAF i el CTFC. En ella es presentava Medfire, una eina que ha desenvolupat la Dra. Duane durant la seva tesi per planificar i combatre els futurs incendis de la zona mediterrània.

Foto recent de l'Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.

Foto recent de l’Andrea Duane. Crèdit: La Vanguardia.

L’Andrea Duane és ambientòloga i forma part de la unitat InForest (CREAF-CTFC) fa uns anys. Recentment ha presentat la seva tesi, on es dona a conéixer Medfire. Els models matemàtics que es generen mitjançant aquesta eina permeten conèixer les probabilitats que té un bosc de patir un incendi i en quines magnituds. “Converteixo en números tot allò que vull estudiar. Els números són molt importants, perquè no pots fer una afirmació científica si no tens xifres que et donin suport” explica Andrea Duane a La Vanguardia.

"Compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis."

L’entrevista, conduïda per la periodista Lorena Farràs, també ha indagat en les desigualtats que encara existeixen en la ciència: “Tinc la sort de no haver-me sentit discriminada pel fet de ser dona, però per una qüestió de criança i com ens eduquen, segurament, sí que ens costa més desenvolupar-nos en reunions o esdeveniments públics. A més, compatibilitzar la maternitat amb la recerca és molt difícil a Espanya, les mares es veuen obligades a fer molts sacrificis”.

Podeu llegir-la al complet en l’espai web “Andrea Duane, la ambientóloga que apaga los incendios forestales con matemáticas”.

, , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apasionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB) i màster en comunicació científica (BSM-UPF).
Articles relacionats
L’estat de la natura, en el punt de mira de la revista Descobrir
17 de març 2021J.Luis Ordóñez
,
Els estudis d’aus innovadores del ‘Sol Lab’ s’expliquen a The New York Times
5 de maig 2020Verónica Couto Antelo
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: