Celebreu el Dia del Medi Ambient amb el CREAF i demostreu que sou #artistespernaturalesa

3 de juny 2020

Som un centre de recerca en canvi climàtic, ecologia i biodiversitat on treballem unes dues-centes persones compromeses amb la natura. L’ecologia ens mou, i amb ella volem moure el món. T’hi apuntes?

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

Del 3 al 14 de juny el CREAF i la fotògrafa Joana Arribas ens hem unit en un projecte a les xarxes socials per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Juntes us presentem una proposta que uneix la natura, l’art i la fotografia en una acció molt original.

Us proposem que feu una activitat que la Joana va crear amb els seus fills durant el confinament i que ha estat la llavor del seu nou projecte Arturita.cat. Si li doneu un aire inspirat en la natura i ens ho envieu entrareu en el sorteig de tres vinils de parets de la fotògrafa.

Us proposem que feu una activitat que la Joana va compartir amb els seus fills, l’Artur i la Rita, durant el confinament i que ha estat la llavor del seu nou projecte Arturita.cat. La Joana és fotògrafa experta en infants i, després de 17 dies confinada a casa, va pensar en utilitzar els dibuixos que anava fent amb els seus fills per fer-ne murals de colors i convertir-los en escenaris sorprenents. Cada escenari es va convertir en una fotografia diferent divertida i plena d’esperança, somnis, ganes de canvi i revolució. La seva història personal i el projecte que en va néixer ens han inspirat per organitzar una acció artística i reivindicativa amb el medi ambient de rerefons.

En què consisteix el repte CREAF – Arturita? 

Us proposem que feu el que ella va fer amb qui us vingui de gust, que publiqueu les fotos a les xarxes socials que preferiu (Twitter o Instagram) i que hi afegiu l’etiqueta #artistespernaturalesa i citeu el @CREAF_ecologia i @arturita.cat.

Entre totes les participants sortejarem tres murals convertits ens vinils que podreu escollir. Si repasseu els dibuixos amb rotulador negre fins i tot es podrà recuperar el vostre dibuix en digital i escollir el vinil del vostre mural.

Com ho faig?

Us hem fet un resum pas a pas de com fer el mural. És una activitat divertida que pot servir per fer un detall a algú, una sorpresa, o per tenir un record d’aquests moments inolvidable d’aquests dies tan estranys.

1. Dibuixeu una idea, una il·lusió, un repte, una denúncia que vulgueu transmetre sobre el planeta que voleu.

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

2. Ompliu-lo de colors.

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

3. Retalleu els dibuixos en peces.

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

4. Enganxeu-los a la paret per fer-ne un mural.

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

5. Poseu-hi amigues, el gos, fills, la parella o el veí, qui sigui més fotogènic, i composeu-ne una fotografia.

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

6. Feu ¡click!

Foto: Joana Arribas

Foto: Joana Arribas

 

Publiqueu les fotos a les xarxes socials que preferiu: Twitter o Instagram, amb l’etiqueta #artistespernaturalesa i citeu el @CREAF_ecologia i @arturita.cat.

Si teniu els perfils privats i voleu entrar al sorteig, envieu-nos les fotografies per missatge privat.

Entre totes les propostes que rebem, farem un sorteig de tres murals de la Joana Arribas convertits en vinils per col·locar a la paret. Els podreu escollir a la pàgina del seu projecte d’Instagram @arturita.cat.

 

En aquest enllaç podreu consultar les bases legals del concurs.

 

ART I CIÈNCIA PER IMPULSAR EL CANVI

El 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient, enguany serà un dia diferent, marcat per una crisi sanitària ferotge que ens fa viure en pròpia pell la realitat d’una emergència. Quines són les seves causes? La més important, sense dubte, és el nostre estil de vida, que fa anys que devasta la natura, la base de la nostra existència. Ara la major atenció és aquesta pandèmia, però sabem que darrera segueixen empenyent les altres emergències, la climàtica i la pèrdua de biodiversitat. Com podem seguir endavant?

Des del CREAF estem convençuts que el coneixement i la ciència són una bona base per impulsar el canvi, però que cal també una transformació mental i social a tots els nivells. Per això, volem explicar al món que som part d’aquest planeta, que no podem dominar des de la supèrbia i que ara és l’hora de la natura. Demostrem que som persones valentes per naturalesa, humanes per naturalesa i artistes per naturalesa. Junts podem començar el canvi. Suma-t’hi!

Dubtes freqüents

Quantes vegades puc participar-hi?

Tantes com vulguis, no hi límit de fotografies, però recorda d’afegir sempre l’etiqueta #artistespernaturalesa

Què passarà amb les fotografies que enviï?

A les bases legals hi tens tota la informació, les fotos només les utilitzarem en el marc d’aquesta campanya, les enllaçarem al nostre perfil de Instagram però no ens les quedarem ni en farem cap altre ús.

He decidit fer fotos a infants, com els puc fer anònims?

Si no voleu exposar les cares dels vostres fills i filles us recomanem que els disfresseu! Els hi podeu posar un casc, ulleres, gorres o màscares que ells mateixos facin amb paper. Al perfil a Instagram de la Joana Arribas trobareu idees de com queda.

Quants temps dura la campanya?

La possibilitat d’entrar al sorteig dels tres vinils estarà oberta del dimecres 3 al diumenge 14 de juny de 2020. Però us convidem a repetir aquesta activitat tantes vegades com vulgueu i sempre que vulgueu. Podeu fer murals per felicitar aniversaris, per fer targetes de Nadal o per qualsevol cosa, us regalem la idea i l’etiqueta #artistespernaturalesa.

Com es farà el sorteig?

El sorteig es farà mitjançant la web Easypromos, destinada a fer sortejos i concursos, que aglutina tots els posts que tenen l’etiqueta de la campanya. Un cop es tanca la campanya, permet fer un sorteig aleatori entre totes les persones que hi ha participat.

Quin mural en vinil em tocarà?

Serà lliure, podràs escollir el mural que vulguis del projecte de la Joana Arribas a la seva pàgina web d’Instagram Arturita.cat.

 

, , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El model MEDFATE ajuda a entendre el funcionament i la dinàmica dels boscos mixtos limitats per l’aigua
25 de novembre 2020CREAF
Els incendis controlats redueixen el risc de patir grans incendis forestals
25 de novembre 2020Ángela Justamante
El CREAF participa en una trobada amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa
23 de novembre 2020Verónica Couto Antelo
, , ,
El canvi global obliga a una nova gestió del foc per preservar la biodiversitat
19 de novembre 2020CREAF
, ,
Josep Peñuelas, distingit com a membre de l’organització americana referent en ciència avançada de la Terra i l’espai
19 de novembre 2020Adriana Clivillé

Follow CREAF on: