Search

Com podem connectar la recerca en patrimoni marí amb la seva gestió?

El passat 2 de febrer es va presentar el Prismàtic a les ‘Xerrades dels divendres’ de l’ICM. L’objectiu era donar a conèixer el projecte als membres d’aquest centre d’ambient marí i considerar la seva futura col·laboració. Amb ells, ja serien vuit centres de recerca catalans que hi participarien.

Font: Pixabay (CC0 - Public Domain).
Font: Pixabay (CC0 – Public Domain).

La trobada va girar entorn l’ús de l’evidència científica en la gestió i planificació del patrimoni natural, i com aquesta pot millorar les polítiques ambientals. Un dels inconvenients que destaquen els experts és que aquesta evidència científica no sempre està accessible per als gestors i, per aquest motiu, només un 2,1% de les decisions preses es basen en el coneixement previ científic. Altres motius serien la dificultat per extreure consells pràctics dels articles i que no hi ha pressupost destinat a tal cerca.

En aquesta línia, i comparant-ho amb altres iniciatives europees similars com l’Oppla i Conservation Evidence, es va presentar el Prismàtic. Un projecte que vol posar en contacte la informació científica d’avantguarda que es genera a Catalunya amb els gestors, polítics i/o tècnics implicats en la conservació del patrimoni natural i la biodiversitat. Compta amb una plataforma www.prisma-tic.cat que recull el material científic en un format resumit i llenguatge divulgatiu, xarxes socials, un butlletí mensual i una jornada anual.

Podeu consultar-ho amb més detall a la presentació que va fer l’equip del Prismàtic durant la xerrada: Com podem connectar la recerca en patrimoni natural amb la seva gestió i planificació?

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Rosa canina. Autoria: Joanna_Boisse.
Notícies
Anna Ramon

Els boscos europeus perden orquídies, però guanyen roses 

Un estudi internacional liderat pel CREAF determina que la biodiversitat del sotabosc europeu s’ha mantingut estable en els darrers 40 anys, encara que hi ha hagut extincions i noves aportacions a escala local.

Resiliència no és “resistir sense canviar”, com ho pot fer un pont o un edifici davant un terratrèmol. És “canviar per resistir”. Foto: Unsplash.
Coneixement
Jaume Terradas

Sobre resiliència i biodiversitat

En torn de la temàtica ambiental, i en particular del canvi climàtic i els seus efectes, hi ha una polarització acusada entre dos grups: els

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia