Search

El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus

Ens sumem a la iniciativa d’altres centres de recerca i fem una donació de material de protecció a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell. En Joan Pino, director, explica a Catalunya Ràdio la nostra experiència.

Consorci sanitari "Parc Taulí", Sabadell. Crèdit: Public Domain.
Consorci sanitari “Parc Taulí”, Sabadell. Crèdit: Public Domain.

Fa uns dies que vivim moments difícils per la societat. La pandèmia causada pel virus SARS-CoV-2 està tenint greus conseqüències a tots els nivells i una d’elles és la sobrecàrrega del sistema sanitari. El personal que treballa als hospitals i centres de salut va sobresaturat i està patint l’escassetat dels equips de protecció individual (EPIs) que necessita per atendre les persones malaltes de COVID19. Per aquest motiu, el CREAF ens sumem a la iniciativa d’altres centres de recerca de fer donació de material als centres sanitaris més propers. Atesa la necessitat urgent d’aquest material s’ha preparat el primer enviament d’un sòl ús al Parc Taulí de Sabadell, un dels hospitals de la comarca.

"Hem reunit donacions tant des del propi centre com mitjançant els diversos equips de recerca."

“Hem aconseguit reunir, tant des del propi centre com mitjançant donacions dels diversos equips de recerca, un total de sis granotes protectores, una trentena de mascaretes i una trentena d’ulleres de protecció, una cinquantena de caixes de guants de diverses talles i també unes quantes garrafes d‘alcohol de 96” explica el director del centre, en Joan Pino, a l’informatiu del migdia de Catalunya Ràdio.  

CCBY0. Public Domain.
CCBY0. Public Domain.

Coincidències i solidaritat internacional 

“Justament hem estat aquesta nit al Taulí portant al món la nostra filla Bruna. No tenen màscares i estan reaprofitant material com poden, i això a maternitat."

Per atzar, s’ha produït una coincidència que es descobria més endavant: “Justament hem estat aquesta nit al Taulí portant al món la nostra filla Bruna. Us puc dir de primera mà que el que s’ha fet des del CREAF serà de molta utilitat. No tenen màscares i estan reaprofitant material com poden, i això a maternitat, no m’imagino a l’altra banda de les parets de vidre que separen la vida de la desesperació” explicava un dels tècnics del centre, l’Abel Pau, un cop anunciada la primera remesa de material per les vies de comunicació interna.

A més d’aquest material, en Rong Wang, professor de la Fudan University (Xina) i soci científic de la Unitat d’Ecologia Global del CREAF, ha mostrat la seva solidaritat fent un enviament de 500 mascaretes. Tan aviat com arribi aquest material el podrem posar a disposició del personal sanitari i els centres d’acollida de persones sense sotre.

El CREAF vol agraïr la generositat desinteressada de tot el personal del centre que ha volgut col·laborar. Així com la força de les persones que han de veure’s cara a cara amb la malaltia cada dia, des dels hospitals, les farmàcies o els supermercats.

Podeu escoltar l’entrevista a en Joan Pino a partir del minut 43:20.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

TursimeBCN_CCBYSA_Otto_Normalverbraucher
Coneixement
Jaume Terradas

El canvi obligat

Ara que alguns mitjans comencen a parlar del final de la pandèmia, sembla que la majoria de la gent està desitjant tornar al model de

Photo by Kelly Sikkema on Unsplash
Coneixement
CREAF

2020, l’any de… de què?

Aquest 2020 que acabem de deixar serà molt recordat, sens dubte, i de manera no gaire positiva. Més enllà de les persones que han perdut

Notícies
Veronica Couto Antelo

Les escoles necessiten una “nova normalitat” més verda

Al llarg de la història, les pandèmies són un dels pocs exemples on la societat s’ha decidit per educar a l’aire lliure i la intenció en aquests casos sempre ha estat la de disminuir el contagi.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia