El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers signen un conveni de col·laboració per potenciar la ciència ciutadana

23 de novembre 2021

El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers acorden una Aliança Estratègica que impulsarà la implicació de la societat en la ciència, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració. L’objectiu és donar més visibilitat a la transferència de coneixement de la recerca científica en ecologia del CREAF cap a la societat. Així mateix, com la ciutadania pot ser part de la ciència, pel foment de la consciència ambiental i un desenvolupament sostenible. L’acord compta amb un ajut econòmic que donarà suport i contribuirà a potenciar la ciència ciutadana del CREAF.

El director de CREAF, Joan Pino) i Iñalki.

El director de CREAF, Joan Pin, i el coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers, Iñaki Irisarri.

L’aliança s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals globals a través d’una ciutadania informada i implicada en la presa de decisions. Segons Iñaki Irisarri, coordinador general de la Fundació, a través d’aquesta col·laboració de les dues entitats es podrà desenvolupar un major compromís amb el medi ambient i la societat: “Volem ajudar a la conscienciació ambiental, ja que les persones que són partícips de les iniciatives de ciència ciutadana s’involucren més en les problemàtiques ambientals, i alhora juntes podrem donar eines per a que es participi en aquestes iniciatives i s’incentivi la cura de la natura i el medi ambient ”.

Anabel

El més important de la ciència ciutadana és que pot servir perquè la gent es formi, prengui consciència i s’involucri cada cop més en les polítiques ambientals i la ciència en si mateixa.

Anabel Sánchez, responsable del Departament d’Impacte Social del CREAF.

El director del CREAF, Joan Pino, recolza aquesta perspectiva i apunta que “cal prioritzar la ciència ciutadana com a pal de paller de la relació entre ciència i societat per la seva capacitat transformadora. A més, un dels punts rellevants és incorporar també la dimensió de l’educació i des del CREAF hi apostem fortament”.

La Fundació Caixa d’Enginyers és una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre que vol col·laborar en la protecció del medi ambient, la sensibilització de la societat i l’avantatge que suposa conèixer bé els desafiaments globals. Entre les seves àrees d’actuació, inclouen projectes com el programa Enginyera, per fomentar les vocacions científiques en dones. L’objectiu principal és aportar un valor sostenible a les comunitats professionals i contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la societat mitjançant l’establiment de relacions basades en l’ètica, el compromís i la confiança.

Anabel

L’essència de la Fundació Caixa d’Enginyers és fomentar la cooperació entre la ciència i la societat, i teixir aliances per donar un impuls a les iniciatives que de debò involucrin a la ciutadania, com fem a través d’aquest programa de ciència ciutadana del CREAF.
Iñaki Irissari, coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Aquesta aliança se suma als esforços que impulsem des del CREAF per establir noves relacions estratègiques, emmarcades dins l’oficina de ‘Filantropia i Aliances amb el sector privat’. Aquesta oficina s’encarrega d’establir connexions entre el CREAF i el sector privat, teixir sinergies i compartir noves oportunitats de col·laboració directa entre la societat i la ciència del CREAF amb un valor afegit.

 

, , , , , , , ,

Tècnica de Comunicació del CREAF des del 2016. Apassionada del món natural i la seva divulgació. Biòloga (UB), màster en comunicació científica (BSM-UPF) i estudiant Humanitats (UOC).
Articles relacionats
,
El CREAF connecta la infància amb la natura urbana
26 de novembre 2021Florencia Florido
, ,
El misteri del tritó verd que permetrà elaborar un atles d’amfibis
26 de novembre 2021J.Luis Ordóñez
,
Converteix el teu institut en un FenoCentre!
17 de novembre 2021Gerard Gaya
Els resultats essencials de la COP26
10 de novembre 2021CREAF
Disponible el nou Laboratori Forestal Català
8 de novembre 2021CREAF

Follow CREAF on: