Search

El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers signen un conveni de col·laboració per potenciar la ciència ciutadana

El CREAF i la Fundació Caixa d’Enginyers acorden una Aliança Estratègica que impulsarà la implicació de la societat en la ciència, mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració. L’objectiu és donar més visibilitat a la transferència de coneixement de la recerca científica en ecologia del CREAF cap a la societat. Així mateix, com la ciutadania pot ser part de la ciència, pel foment de la consciència ambiental i un desenvolupament sostenible. L’acord compta amb un ajut econòmic que donarà suport i contribuirà a potenciar la ciència ciutadana del CREAF.

L’aliança s’emmarca en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals globals a través d’una ciutadania informada i implicada en la presa de decisions. Segons Iñaki Irisarri, coordinador general de la Fundació, a través d’aquesta col·laboració de les dues entitats es podrà desenvolupar un major compromís amb el medi ambient i la societat: “Volem ajudar a la conscienciació ambiental, ja que les persones que són partícips de les iniciatives de ciència ciutadana s’involucren més en les problemàtiques ambientals, i alhora juntes podrem donar eines per a que es participi en aquestes iniciatives i s’incentivi la cura de la natura i el medi ambient ”.

El més important de la ciència ciutadana és que pot servir perquè la gent es formi, prengui consciència i s’involucri cada cop més en les polítiques ambientals i la ciència en si mateixa.

ANABEL SÁNCHEZ, responsable del Departament d’Impacte Social del CREAF.

El director del CREAF, Joan Pino, recolza aquesta perspectiva i apunta que “cal prioritzar la ciència ciutadana com a pal de paller de la relació entre ciència i societat per la seva capacitat transformadora. A més, un dels punts rellevants és incorporar també la dimensió de l’educació i des del CREAF hi apostem fortament”.

La Fundació Caixa d’Enginyers és una entitat de caràcter privat i sense ànim de lucre que vol col·laborar en la protecció del medi ambient, la sensibilització de la societat i l’avantatge que suposa conèixer bé els desafiaments globals. Entre les seves àrees d’actuació, inclouen projectes com el programa Enginyera, per fomentar les vocacions científiques en dones. L’objectiu principal és aportar un valor sostenible a les comunitats professionals i contribuir al desenvolupament social, econòmic i cultural de la societat mitjançant l’establiment de relacions basades en l’ètica, el compromís i la confiança.

L’essència de la Fundació Caixa d’Enginyers és fomentar la cooperació entre la ciència i la societat, i teixir aliances per donar un impuls a les iniciatives que de debò involucrin a la ciutadania, com fem a través d’aquest programa de ciència ciutadana del CREAF.

IÑAKI IRISSARI, coordinador general de la Fundació Caixa d’Enginyers.

Aquesta aliança se suma als esforços que impulsem des del CREAF per establir noves relacions estratègiques, emmarcades dins l’oficina de ‘Filantropia i Aliances amb el sector privat’. Aquesta oficina s’encarrega d’establir connexions entre el CREAF i el sector privat, teixir sinergies i compartir noves oportunitats de col·laboració directa entre la societat i la ciència del CREAF amb un valor afegit.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Notícies
Anna Ramon

El viatge cap a l’impacte social de la ciència del CREAF

En l’actualitat, els desafiaments socioambientals als quals hem de fer front són cada vegada més urgents, i la recerca en canvi climàtic i natura que es realitza dins de CREAF no pot ignorar aquesta realitat. Hem de comprendre com la nostra recerca ha servit per millorar l’acció política, la consciència social i la gestió del territori, i mirar com fer-ho encara amb més força i amb més abast.

Ós rentador (Procyon lotor) amb una persona donant-li menjar, un fet que per norma general no s'ha de fer mai amb la fauna salvatge. En cas que trobem un individu d'ós rentador en llibertat cal trucar als Agents Rurals 93 114 68 87. Imatge: Domini Públic
Notícies
Anna Ramon

Catalunya presenta la llista de les espècies exòtiques invasores més buscades

L’informe, dirigit als més de 140 governs que integren la l’IPBES, descriu gairebé 300 espècies que requereixen d’actuacions de control i erradicació, en el cas de les 172 espècies de llista negra, i de seguiment i vigilància en el cas de les 125 de la llista d’alerta.

Foto: Pablo García (Unsplash)
Notícies
Jaume Terradas

Creixement o decreixement: de què parlem?

Les discussions sobre l’actitud a prendre en front del canvi global sovint es redueixen a la confrontació entre els partidaris del creixement (econòmic, se suposa) i els del decreixement. Anem pas a pas.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia