El CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration

1 de juliol 2020

Des de mitjans 2020, el CREAF forma part de la Society for Ecological Restoration (SER), una associació global d’investigació, professionals i líders comunitaris d’Àfrica, Àsia, Austràlia, Europa, Nord i Sud d’Amèrica i Nova Zelanda, que participa activament en la recuperació ecològica d’ecosistemes degradats, utilitzant una àmplia gamma d’experiències i coneixements.

CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration

CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration. Autor: Pixabay

El treball de la SER té un abast internacional, regional i nacional i dedica una especial atenció a les diferents perspectives culturals i la realitat dels seus associats. Per això, impulsa projectes científics en col·laboració amb agències governamentals, organitzacions intergovernamentals, ONG i el sector privat per avançar en la ciència i la pràctica de la restauració ecològica, en benefici de la biodiversitat, els ecosistemes i la vida de les persones.

Una de les seves voluntats expresses és fomentar la col·laboració, l’intercanvi de coneixements, la creació de xarxes, la investigació i la discussió de polítiques entre els professionals i interessos que representa. Formar part de la Society for Ecological Restoration per part del CREAF implica tenir veu en un dels fòrums internacionals de prestigi en restauració ecològica i, en especial, amb la recuperació de sòls. A banda, permet accés a recerca científica revisada, novetats, esdeveniments i oportunitats, a més de seminaris web i sessions a càrrec de persones expertes en l’àmbit de la restauració ecològica.

La proposta de la SER és associar 8 investigadors o investigadores del CREAF com a membres actius, si bé tot l’equip del centre es pot beneficiar dels avantatges de formar-ne part. L’equip de professionals que s’hi ha associat i les seves especialitats és el següent:

  • Pilar Andrés, especialitzada en ecologia i biodiversitat del sòl. Des de la recerca bàsica, estudia la biodiversitat i les funcions ecosistèmiques de les xarxes tròfiques edàfiques.
  • Vicenç Carabassa, investiga l’ecologia de la restauració i la rehabilitació de sòls degradats, treballa en el desenvolupament d’eines per fer seguiment i executar el procés de restauració i en el disseny de noves tècniques per crear tecnosòls.
  • Xavier Domene, el seu àmbit d’estudi és l’ecotoxicologia de sòls en un treball tant de laboratori com de camp, la biologia i la protecció de les funcions del sòl, així com el segrestament de carboni.
  • Josep M. Espelta, analitza els boscos i, en especial, els factors i processos que determinen la seva dinàmica natural en gradients ambientals i davant pertorbacions, com ara incendis, sequera o herbivoria.
  • Guille Peguero, investigador de la Unitat d’Ecologia Global especialitzat en biodiversitat. El seu àmbit de recerca s’ha centrat en els ecosistemes de pròxima generació, l’impacte del canvi global en els boscos mediterranis i la capacitat d’adaptació diferencial de les plantes herbàcies.
  • Josep PeñuelasHighly cited de l’ISI Essential Science Indicators en ecologia, medi ambient, biologia vegetal i animal, ciències agrícoles, geociències i en el conjunt de tots els camps científics. És un dels ecòlegs actuals més respectats i influents del món.
  • Angela Ribas, especialitzada en ecosistemes de propera generació, ecologia i ecofisiologia i en la interacció atmosfera-biosfera en el context dels ecosistemes terrestres.
  • Santi Sabater, examina l’estructura i funcionament dels ecosistemes, els balanços de carboni, aigua i nutrients, així com en les respostes ecofisiològiques dels boscos al canvi climàtic, la sequera, els incendis i la gestió.

, , , , , , , , , , , , , , ,

Periodista amb interès en la comunicació i el màrqueting digital, fils conductors de la meva experiència en estratègies de comunicació corporativa, creació de continguts, gestió de xarxes socials i campanyes, gabinet de premsa, formació de portaveu, comunicació de crisi i reputació i marca. M'he involucrat en iniciatives de divulgació sobre el medi natural, les energies renovables, la tecnologia, el territori i la seva gestió amb criteris ambientals per a empreses, univeristats, administració pública i consultoria.
Articles relacionats
,
L’Andrea Duane, protagonista de la secció ‘Mujeres que salvan la tierra’ de La Vanguardia
6 d'agost 2020Verónica Couto Antelo
El canvi climàtic i el creixement poblacional, claus del declivi de la civilització de l’Illa de Pasqua
30 de juliol 2020Verónica Couto Antelo
Un estudi participatiu ha permès observar 2.579 papallones de 29 espècies diferents als parcs i platges metropolitans
24 de juliol 2020CREAF
El canvi climàtic, la desforestació i els incendis modifiquen la fragància de la selva de l’Amazones
23 de juliol 2020Anna Ramon Revilla
,
Noves propostes per entendre com funciona la vegetació del planeta
20 de juliol 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: