El CREAF s’uneix a Red4C per elaborar una guia de canvi climàtic i ciència ciutadana

25 de juny 2020

El projecte Red4C està creant una xarxa d’entitats i organitzacions a nivell nacional que es dediquin a l’àmbit de la ciència ciutadana i el canvi climàtic, a la qual s’hi ha unit el CREAF. El resultat principal d’aquesta xarxa serà el desenvolupament d’una guia en aquest àmbit.

Red4C: ciència ciutadana i canvi climàtic

Red4C: ciència ciutadana i canvi climàtic

El CREAF signa un acord de col·laboració amb l’associació Red Cambera per formar part del projecte ‘Red4C: Ciència Ciutadana i Canvi Climàtic’. L’objectiu principal de Red4C és crear una xarxa de treball d’àmbit nacional formada per entitats i organitzacions dedicades a abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic mitjançant la participació ciutadana. Aquest inventari, del qual ja en forma part el CREAF, serà en format de mapa interactiu en línia que tindrà associada una base de dades digital amb la informació més rellevant de cada entitat. En l’actualitat, hi formen part 23 entitats i organitzacions de tota Espanya. A Catalunya s’hi ha unit la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), l’associació Hàbitats i, dins del CREAF, el projecte RitmeNatura.

El resultat principal d’aquesta xarxa serà l’elaboració de la ‘Guia Red4C per al seguiment i avaluació del canvi climàtic en els sistemes biològics mitjançant ciència ciutadana’. Aquesta guia es desenvoluparà a través de totes les entitats que conformen la Red4C buscant el màxim consens i integrant l’experiència de totes elles en l’àmbit de la ciència ciutadana i el canvi climàtic. El CREAF aportarà la seva expertesa en aquest camp per col·laborar en l’elaboració de la guia, que serà d’ús lliure, gratuïta i descarregable via web.

Com a objectiu últim, les conclusions i eines que sorgiran del projecte volen servir com a base per incorporar la ciència ciutadana en les polítiques de participació pública i governança. La intenció és implementar una prova pilot que es desenvoluparà a Cantàbria.

Red4C és un projecte liderat per l’associació Red Cambera i que té el suport de la Fundación Biodiversidad (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i del Centre d’Investigació del Medi Ambient CIMA (Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Govern de Cantabria).

, , ,

Tècnic de Comunicació del CREAF. Biòleg ambiental i gestor de recursos naturals i paisatgístics especialitzat en comunicació científica i ambiental.
Articles relacionats
L’escola Peramàs crea un mapa interactiu dels ocells de Mataró amb l’assessorament del CREAF
2 de juliol 2020Pau Guzmán
El CREAF, nou membre de la Society for Ecological Restoration
1 de juliol 2020Adriana Clivillé
Vols ajudar a testejar el Laboratori Forestal Català?
26 de juny 2020CREAF
Durant l’estiu els boscos emeten més concentració de monoterpens, les fragàncies relacionades amb la salut de les persones
22 de juny 2020CREAF
,
Neix InvaNET, la xarxa estatal d’investigació sobre espècies invasores
17 de juny 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: