Search

El CREAF s’uneix a Red4C per elaborar una guia de canvi climàtic i ciència ciutadana

Red4C: ciència ciutadana i canvi climàtic
Red4C: ciència ciutadana i canvi climàtic

El projecte Red4C està creant una xarxa d’entitats i organitzacions a nivell nacional que es dediquin a l’àmbit de la ciència ciutadana i el canvi climàtic, a la qual s’hi ha unit el CREAF. El resultat principal d’aquesta xarxa serà el desenvolupament d’una guia en aquest àmbit.

El CREAF signa un acord de col·laboració amb l’associació Red Cambera per formar part del projecte ‘Red4C: Ciència Ciutadana i Canvi Climàtic’. L’objectiu principal de Red4C és crear una xarxa de treball d’àmbit nacional formada per entitats i organitzacions dedicades a abordar la mitigació i adaptació al canvi climàtic mitjançant la participació ciutadana. Aquest inventari, del qual ja en forma part el CREAF, serà en format de mapa interactiu en línia que tindrà associada una base de dades digital amb la informació més rellevant de cada entitat. En l’actualitat, hi formen part 23 entitats i organitzacions de tota Espanya. A Catalunya s’hi ha unit la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN), l’associació Hàbitats i, dins del CREAF, el projecte RitmeNatura.

El resultat principal d’aquesta xarxa serà l’elaboració de la ‘Guia Red4C per al seguiment i avaluació del canvi climàtic en els sistemes biològics mitjançant ciència ciutadana’. Aquesta guia es desenvoluparà a través de totes les entitats que conformen la Red4C buscant el màxim consens i integrant l’experiència de totes elles en l’àmbit de la ciència ciutadana i el canvi climàtic. El CREAF aportarà la seva expertesa en aquest camp per col·laborar en l’elaboració de la guia, que serà d’ús lliure, gratuïta i descarregable via web.

Com a objectiu últim, les conclusions i eines que sorgiran del projecte volen servir com a base per incorporar la ciència ciutadana en les polítiques de participació pública i governança. La intenció és implementar una prova pilot que es desenvoluparà a Cantàbria.

Red4C és un projecte liderat per l’associació Red Cambera i que té el suport de la Fundación Biodiversidad (Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic) i del Centre d’Investigació del Medi Ambient CIMA (Conselleria de Desenvolupament Rural, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Govern de Cantabria).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

El nou segell FenoCentre de RitmeNatura distingirà a les escoles i instituts que col·laborin de manera continuada en aquest projecte de ciència ciutadana. Crèdit: Pau Guzmán
Notícies
Gerard Gaya

Converteix el teu institut en un FenoCentre!

L’observatori de la fenologia RitmeNatura, format pel CREAF i el Meteocat, engega una nova campanya de tallers presencials per a centres d’educació secundària de la

Pau Guzmán, tècnic de l'equip de Comunicació del CREAF, durant la seva intervenció en el vídeo de l'escola Peramàs (aliança Magnet) per motivar a l'alumnat a buscar els ocells de Mataró.
Notícies
Veronica Couto Antelo

L’ecologia ens mou i l’educació, també!

Al CREAF cada dia aprenem una mica més sobre la natura que ens envolta i intentem que aquest coneixement, ple de valors, arribi a la societat. Diverses

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia