Search

Disponible el nou Laboratori Forestal Català

Fageda. Crèdit: Public Domain.
Fageda. Crèdit: Public Domain.

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Una iniciativa del CREAF i del CTFC reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web.  Aquest portal s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Les dades, a més d’estar totes juntes, estan netes d’errors, són consultables mitjançant un visualitzador cartogràfic molt intuïtiu i es poden descarregar.

El valor afegit del laboratori és que les dades que s’hi troben, a més d’estar totes juntes, estan netes d’errors, són consultables mitjançant un visualitzador cartogràfic molt intuïtiu i es poden descarregar en diferents formats per fer-les servir per la recerca o la gestió.

Uneix-te!! 

Com a usuaris tindreu diferents mòduls i un contacte directe amb els seus creadors a través de l’adreça laboratori_forestal@creaf.uab.cat.

Aquí teniu els 6 diferents mòduls que hi ha ja disponibles:

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Mortalitat de roures causada per l’onada de calor de 2003 al centre de França. Autor: Francisco Lloret
Notícies
Francisco Lloret

Un passeig per la resiliència

En ecologia, el concepte de resiliència s’utilitza sovint per analitzar com es recupera un ecosistema afectat per una pertorbació, com ara un incendi. Aquesta idea aparentment senzilla comporta importants dificultats a l’hora de ser analitzada.

La recerca s'ha realitzat en fagedes i pinedes d'arreu d'Europa. Font: Galdric Mossoll
Notícies
Galdric Mossoll

Els arbres no només absorbeixen CO2, també netegen l’aire de compostos nitrogenats

Un nou estudi internacional demostra la funció crucial que tenen uns microorganismes presents a les fulles dels arbres de retirar compostos nitrogenats de l’aire. L’estudi demostra que els arbres no només són excel·lents absorbint diòxid de carboni, sinó que tenen un paper sorprenent en la retenció i transformació d’altres contaminants com els compostos nitrogenats. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia