Search

Nova etapa d’Eklipse, una iniciativa europea que omple el buit entre política i coneixement sobre biodiversitat

Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l'evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea. Imatge: Eklipse web.
Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l'evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea. Imatge: Eklipse web.

Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l’evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea.

Des d’Eklipse s’ha desenvolupat un sòlid procés per sintetitzar els coneixements sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics, adreçats als responsables polítics de la Unió Europea. Per donar resposta a les necessitats de coneixement dels professionals amb responsabilitat política i als altres actors socials, impulsa periòdicament convocatòries d’experts, amb l’objectiu de facilitar la connexió entre recerca i política europees. Per això, manté un estret contacte amb les diferents direccions generals de la Comissió Europea. Una de les seves particularitats és el seu enfocament innovador sobre la relació entre ciència, política i societat.

Eklipse ha passat de ser un projecte europeu a estabilitzar com una iniciativa autònoma, i manté una relació directa amb Alternet, la xarxa europea de centres de recerca especialitzats en biodiversitat de la qual el CREAF n’és membre. Així mateix, des de final de 2020 Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, assumeix la responsabilitat de comunicació d’Alternet.

El seu equip està format per experts que identifiquen i responen a preguntes rellevants en política amb els millors coneixements disponibles. També dóna suport actiu a la creació d’una xarxa d’especialistes i té com a propòsit millorar el compromís dels ciutadans. Les avaluacions, informes i resultats obtinguts mitjançant Eklipse tenen un fort impacte polític i social, ja que responen directament a necessitats reals.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia