Nova etapa d’Eklipse, una iniciativa europea que omple el buit entre política i coneixement sobre biodiversitat

6 d'abril 2021

Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l’evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea.

Com millorar el subministrament d’aigua potable a la UE gràcies al seguiment dels llacs

Eklipse és un recurs de coneixement i aprenentatge sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics basats en l’evidència, adreçat a persones amb poder polític de decisió a la Unió Europea. Imatge: Eklipse web.

Des d’Eklipse s’ha desenvolupat un sòlid procés per sintetitzar els coneixements sobre biodiversitat i serveis ecosistèmics, adreçats als responsables polítics de la Unió Europea. Per donar resposta a les necessitats de coneixement dels professionals amb responsabilitat política i als altres actors socials, impulsa periòdicament convocatòries d’experts, amb l’objectiu de facilitar la connexió entre recerca i política europees. Per això, manté un estret contacte amb les diferents direccions generals de la Comissió Europea. Una de les seves particularitats és el seu enfocament innovador sobre la relació entre ciència, política i societat.

Eklipse ha passat de ser un projecte europeu a estabilitzar com una iniciativa autònoma, i manté una relació directa amb Alternet, la xarxa europea de centres de recerca especialitzats en biodiversitat de la qual el CREAF n’és membre. Així mateix, des de final de 2020 Adriana Clivillé, de l’equip de Comunicació del CREAF, assumeix la responsabilitat de comunicació d’Alternet.

El seu equip està format per experts que identifiquen i responen a preguntes rellevants en política amb els millors coneixements disponibles. També dóna suport actiu a la creació d’una xarxa d’especialistes i té com a propòsit millorar el compromís dels ciutadans. Les avaluacions, informes i resultats obtinguts mitjançant Eklipse tenen un fort impacte polític i social, ja que responen directament a necessitats reals.

 

 

, , , , , , , , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
,
De què fa olor la primavera?
15 d'abril 2021Verónica Couto Antelo
,
La manca de vent que provoca el canvi climàtic pot endarrerir la caiguda de les fulles en les latituds altes
13 d'abril 2021Anna Ramon Revilla
Mariona Ferrandiz guanya el Premi de Recerca Científica de l’Ajuntament de Barcelona
26 de març 2021CREAF
,
“Cal integrar els serveis ecosistèmics i la biodiversitat en les polítiques de conservació del medi natural”, Judit Lecina
26 de març 2021CREAF
Un estudi vincula la resiliència vegetal a la sequera amb trets demogràfics i funcionals
24 de març 2021Adriana Clivillé

Follow CREAF on: