Search

El BeWater publica una guia sobre la gestió participativa de les conques hidrogràfiques

El manual, en el que han participat les investigadores del CREAF Anabel Sánchez i Annelies Broekman, resumeix les etapes del projecte BeWater i les lliçons apreses en la creació de plans d’adaptació conjunts entre científics i societat local.

bewater_català

Un cop finalitzat el projecte, els i les integrants del BeWater han publicat el llibre Guia per al desenvolupament de plans d’adaptació participatius a escala de conca. En ell recullen, a través de la seva pròpia experiència, quins són els passos que es poden seguir per crear un pla d’adaptació d’una conca hidrogràfica al canvi global. L’objectiu principal: que tothom hi participi, des de la ciutadania de la regió fins a les persones encarregades de la gestió que duran a terme les propostes.

“El procés de coproducció ha demostrat tenir la capacitat de donar resultats amb un grau elevat d’acceptació social, rellevància política i interès tècnic per afrontar les incerteses i la naturalesa complexa del canvi global”, comenta Anabel Sánchez al pròleg de la guia, traduïda a l’anglès, català, francès, eslovè i castellà.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Estany d'alta muntanya a Andorra. Imatge: Galdric Mossoll
Notícies
CREAF

Arrenca una expedició per cartografiar la biodiversitat invisible dels llacs pirinencs

La regió dels Pirineus està experimentant un índex d’escalfament superior a la mitjana mundial, fet que la converteix en un observatori crític per als impactes del canvi climàtic. Un equip científic ha iniciat esforços conjunts per cartografiar la biodiversitat dels microorganismes que viuen sota la superfície de 300 llacs diferents dels Pirineus.

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia