El Comitè d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere del CREAF comença a caminar

11 de febrer 2020

El CREAF arranca l’any 2020 acompanyat d’un nou òrgan institucional que vetllarà per la igualtat d’oportunitats al centre, el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere (CIOG).

Photo by Krishna Moorthy D on Unsplash

Foto: by Krishna Moorthy D on Unsplash

Crear el Comitè d’Igualtat d’Oportunitats en Gènere (CIOG) ha estat la primera acció de les moltes que es recullen i que s’estan duent a terme en el marc del Pla d’Igualtat d’oportunitats del CREAF que es va presentar i aprovar el 2019.

Aquest comitè està integrat per la Ivette Serral, l’Eduard Pla, la Sandra Saura Mas, la Marta Barceló, en Romà Ogaya i l’Olga Roig. Es va constituir  formalment l’ 11 de juny de 2019 després d’un procés electoral intern i aquest 2020 ha començat a proposar les primeres accions.

Segons Olga Roig, “formar part del CIOG m’ha fet comprometre’m. Treballem per canviar la mirada del CREAF en la igualtat d’oportunitats”.

I afegeix Sandra Saura Mas, “no comprens què significa la perspectiva de gènere en la recerca fins que no assisteixes a la primera formació sobre el tema o fins que no vius la manca de perspectiva de gènere a la teva pròpia pell. Crec en la transformació cap a un mon millor amb més justícia social i ambiental, per això vaig decidir formar part del CIOG.”.

Formació per tot el personal

Les dues accions estrella, definides al pla d’igualtat del CREAF i que el CIOG ha cregut prioritàries  ,aquest inici de 2020, han estat l’organització de dos cursos de formació. El primer sobre comunicació i llenguatge no sexista. Un curs on hi van assistir 18 persones del CREAF que es va centrar en identificar els missatges discriminatoris que s’emeten, implícitament i explícitament, a través del llenguatge oral i visual i en les diferents plataformes. També es va fer una aproximació teòrica a la construcció del llenguatge i es van donar eines pràctiques per identificar el sexisme en el llenguatge i recomanacions per a l’ús del llenguatge no sexista i inclusiu.

El segon curs, que es farà properament, versarà sobre la perspectiva de gènere i contractació inclusiva en l’àmbit laboral, en aquest curs es donarà una mirada al món de les desigualtats en l’accés al mercat laboral i es donaran sistemes per eliminar prejudicis en el sistema de selecció i contractació, o accions per promoure la perspectiva de gènere en la gestió i contractació, entre d’altres. El CIOG té previst fer dos cursos de formació en perspectiva de gènere més durant el 2020 que acompanyin la supervisió de les altres tasques que hi ha dins del Pla d’Igualtat que s’han d’anar posant en marxa.

Per qualsevol dubte o suggeriment relacionat amb el CIOG: genere@creaf.uab.cat

 

 

, , , , , , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Utilitzar el mètode Cocoon de dònuts biodegradables augmenta l’èxit de la reforestació de zones degradades
17 de febrer 2020Anna Ramon Revilla
Ciència ciutadana i trampes intel·ligents contra el mosquit tigre
12 de febrer 2020Àlex Richter-Boix
L’activitat humana dedica més fòsfor a produir peix del que n’obté amb la pesca
10 de febrer 2020Adriana Clivillé
,
Els pins detecten les feromones sexuals dels insectes i es protegeixen contra les plagues
6 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
, , , ,
El campus UAB consolida el seu prestigi en recerca ambiental amb les distincions Severo Ochoa del CREAF i Maria de Maeztu de l’ICTA-UAB
5 de febrer 2020CREAF

Follow CREAF on: