,

El CREAF ajudarà a plantejar iniciatives forestals europees contra el canvi climàtic

8 de juny 2017

Enrique Doblas forma part d’un grup d’interès a nivell europeu sobre adaptació al canvi climàtic del sector forestal. El coneixement i innovació del CREAF pot ser un element important a tenir en compte de cara a plantejar solucions contra el canvi climàtic.

eip-agri

L’investigador i coordinador científic del CREAF, Enrique Doblas Miranda, ha estat escollit membre del grup ‘Noves pràctiques forestals i eines d’adaptació i mitigació al canvi climàtic‘. Aquest és un grup d’influència positiva, el principal objectiu del qual és proposar noves estratègies per reduir l’impacte del canvi climàtic sobre els boscos europeus. El grup pertany al seu torn a la iniciativa ‘EIP-AGRI Focus Group‘ (EIP són les sigles en anglès d’Associació Europea per a la Innovació, en aquest cas centrat en l’agricultura i el medi ambient).

"Hi ha altres EIP, com els dedicats a matèries primeres, o aigua. Però aquest, l'EIP-AGRI, és especialment actiu, té molta influència a nivell europeu"

“De vegades, hem vist com la UE convoca projectes d’investigació directament en resposta a propostes i recomanacions dels EIP-AGRI Focus Groups. Es confia molt en el seu criteri, i el CREAF pot ajudar en aquest sentit. Podem aportar el nostre coneixement i plantejar solucions útils perquè els boscos europeus es vegin menys afectats pel canvi climàtic “, explica Enrique Doblas.

El grup al que Doblas ha estat convidat està format per vint persones de tot Europa que d’alguna manera estan relacionades amb el sector forestal: propietàries, consultores, agricultores, guardaboscos… “En el meu cas, vaig principalment en qualitat d’investigador d’una institució científica clau com és el CREAF, però també els interessa la meva tasca com a representant de l’ONG ‘The NODE‘”, apunta Doblas.

recorregut

Funcionament d’un EIP-AGRI Focus Group.

Aquest i altres grups d’interès són iniciatives promogudes per la mateixa Unió Europea per recollir i unir el coneixement sobre les millors pràctiques i avenços en un camp determinat i reflectir els interessos de la societat. “Hi ha altres EIP, com els dedicats a matèries primeres, o aigua. Però aquest, l’EIP-AGRI, és especialment actiu, té molta influència a nivell europeu”, assenyala el coordinador científic del CREAF.

"Hem vist com la UE convoca projectes d'investigació directament en resposta a propostes i recomanacions dels EIP-AGRI Focus Groups. Es confia molt en el seu criteri, i el CREAF pot ajudar en aquest sentit."

La innovació és l’eix vertebrador a l’hora d’analitzar els problemes i plantejar les solucions necessàries per part d’aquest grup de boscos i canvi climàtic i els altres EIP-AGRI Focus Group. La idea és que es generi un coneixement ampli des de la base i que arribi a les esferes polítiques responsables de la presa de decisions. L’heterogeneïtat dels membres que conformen el grup, pel que fa a procedències i interessos, assegura un informe final transversal i que reculli les recomanacions més diverses i representatives de tota la societat.

La primera reunió del grup ‘Noves pràctiques forestals i eines d’adaptació i mitigació al canvi climàtic’ se celebrà a Ljubljana, Eslovènia, els dies 20 i 21 de juny.

, , , , , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Los resultados esenciales de la COP26
10 de novembre 2021CREAF
Disponible el nou Laboratori Forestal Català
8 de novembre 2021CREAF
Les mesures d’adaptació que es prenen arreu del món no redueixen el risc que comporta el canvi climàtic per a la humanitat
5 de novembre 2021Anna Ramon Revilla
Els colors de tardor s’han fet esperar
4 de novembre 2021Gerard Gaya
El CREAF et convida a experimentar amb la natura dintre i fora de l’aula
4 de novembre 2021Florencia Florido

Follow CREAF on: