El CREAF col·labora amb Els Matins de TV3 en una nova secció sobre crisi climàtica

4 d'octubre 2019

Aquest mes de setembre el programa de Els Matins de TV3 estrena una nova secció sobre crisi climàtica. La Lídia Heredia, directora del programa, vol obrir aquest espai al coneixement més actual sobre el tema, convidant experts i expertes de totes les temàtiques sobre les que impacta aquesta repte mundial. La secció la coordinarà i presentarà l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF que serà allà com a biòloga i divulgadora científica. 

El Matins de TV3

El Matins de TV3

Amb l’evidència científica al darrera, el programa planteja una secció llarga, d’uns 25 minuts on es tractaran els desafiaments que afronta la societat davant d’aquesta crisi, els factors que l’estan provocant, les possibles solucions i els efectes que ja s’estan observant en el nostre dia a dia. Per fer-ho més entenedor i atractiu per l’audiència, a l’inici de cada programa es plantejarà una pregunta. La resposta caurà en mans de l’Anna Ramon, la cap de comunicació del CREAF, que està entusiasmada amb la idea i aportarà el seu coneixement com a divulgadora científica. Amb ella, el periodista Pere Bosch conduirà aquesta part del programa.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

La secció, a més, comptarà normalment amb la presència d’una persona experta en la matèria escollida i amb una connexió al territori en directe. Una unitat mòbil es desplaçarà a qualsevol punt de Catalunya on un periodista pugui contrastar o ampliar in situ el que es comenti al plató.

Entre els temes que es tractaran els propers mesos en destaquen el dels acords internacionals que s’han signat i que han de permetre un nou sistema productiu i social neutre en carboni, els canvis que està produint el canvi climàtic en els ritmes de la natura, la crisi de biodiversitat, la futura manca o desequilibri de nutrients i la seva relació amb la seguretat alimentària, les futures malalties que portarà el canvi climàtic, la transició energètica, etc.

Podreu anar seguint la secció quinzenalment els dijous a les 11,20 del matí.

, , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El CREAF posa el seu granet de sorra per combatre el coronavirus
30 de març 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
,
Annelies Broekman parla sobre la relació entre el temporal Gloria i el canvi climàtic al ‘Tot es mou’ de TV3
28 de gener 2020Verónica Couto Antelo
En Josep Peñuelas respon dubtes de nens i nenes sobre el canvi climàtic a l’InfoK
16 de gener 2020Pau Guzmán
,
“La conca mediterrània s’escalfa un 20% més ràpid que la resta del planeta” adverteix l’Alejandra Morán a la COP25
10 de gener 2020Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: