,

El CREAF contribueix a una metodologia europea per orientar la restauració dels ecosistemes

24 de juliol 2019

Pilar Andrés és un dels onze experts europeus en restauració del grup expert de treball d’EKLIPSE, que té com a objectiu millorar l’eficàcia dels enfocaments existents pel que fa a la restauració de la biodiversitat i de les funcions i serveis dels ecosistemes.

Pilar Andrés és una de les persones expertes en restauració de l'EWG d'EKLIPSE.

Pilar Andrés és una de les persones expertes en restauració de l’EWG d’EKLIPSE.

La formació d’aquest grup expert respon a una petició per comprendre els motius pels quals els enfocaments actuals de la restauració no són tan efectius com podrien ser-ho:

Què obstaculitza l’eficàcia dels enfocaments existents que tenen com a objectiu restaurar la biodiversitat i la funció i els serveis dels ecosistemes? 

Aquesta petició es va fer inicialment a EKLIPSE després de la segona convocatòria de BiodivERsA, una xarxa d’organitzacions de finançament nacionals i regionals que promouen investigacions paneuropees sobre la biodiversitat i els serveis dels ecosistemes, i que ofereixen oportunitats innovadores per a la conservació i la gestió sostenible de la biodiversitat.

Per orientar aquesta resposta, EKLIPSE va fer una crida i una selecció d’experts per formar part d’un Grup Expert de Treball (EWG, per les seves sigles en anglès). Aquesta crida d’experts va tenir un gran èxit de convocatòria, ja que EKLIPSE va rebre 23 sol·licituds de 15 nacionalitats. Pilar Andrés, va ser seleccionada per ser membre d’aquest grup de treball que cobreix un ampli ventall d’expertesa requerida a la convocatòria, amb una cobertura geogràfica molt diversa:

 • Judith Fisher (Fisher Research Pty Ltd/University of Western Australia)
 • Jan Frouz (Charles University, Prague)
 • Patricia Maria Rodriguez Gonzalez (University of Lisbon)
 • David Moreno Mateos (Basque Centre for Climate Change)
 • Jordi Cortina-Segarra (Society for Ecological Restoration Europe)
 • Agata Klimkowska (Eco-Recover Ecosystem Restoration Advice / University of Antwerp ECOBE)
 • Pilar Andres (CREAF)
 • Apostolos Kyriazopoulos (Democritus University of Thrace)
 • Prof. Susan Baker  (Sustainable Places Research Institute – Cardiff University)
 • Dr. Craig Bullock (School of Architecture, Planning and Environmental Policy – University College Dublin)
 • Simo Sarkki (Oulu University, Finland)

Aquest grup es va reunir a Brussel·les el juliol i l’octubre de 2018, i va fer diverses reunions més a distància. Com a resultat d’aquestes reunions, el grup va elaborar un procés estructurat per organitzar les tasques de treball i va publicar el 2019 un protocol per perfilar l’elecció de la metodologia, els seus detalls i els resultats esperats. L’objectiu d’aquesta metodologia és avaluar el coneixement actual de les raons que dificulten l’eficàcia de la restauració i orientar les investigacions, les polítiques i les pràctiques futures sobre la restauració dels ecosistemes.

El grup expert de treball que publica aquest document proposa que les conclusions de l’enfocament metodològic serveixi per identificar les raons subjacents de les barreres observades. D’aquesta manera, i amb la comprensió de les causes i conseqüències, es pot donar l’oportunitat de suggerir solucions per superar aquestes barreres.

Avui, el grup expert de treball en restauració de EKLIPSE acaba de publicar el seu informe online perquè se’n pugui fer consulta pública abans de la seva aprovació. Podeu fer la consulta en aquest enllaç:

http://www.eklipse-mechanism.eu/restoration_request

, ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
Només un 17% de les espècies en perill d’extinció estan emparades per les directives de la Unió Europea
18 de novembre 2019Anna Ramon Revilla
“Una planta rep un promig de 26 pol·linitzadors diferents” explica Jordi Bosch al Quèquicom de TV3
12 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
, , ,
La plataforma de coneixement Prismàtic compleix tres anys!
11 de novembre 2019Verónica Couto Antelo
,
La ciutadania es mou per adaptar les conques de la Tordera i el riu Serpis als impactes del canvi global
6 de novembre 2019CREAF
Tenir un cervell gran pot accelerar la formació de noves espècies
5 de novembre 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: