El CREAF entra a formar part d’un equip de treball europeu per impulsar l’ètica i la integritat en la recerca

10 de maig 2019

Olga Roig ha participat a la darrera trobada d’ENRIO, un grup europeu per debatre l’ètica i la integritat de la recerca a la pràctica.

Resultado de imagen de research integrity

El passat novembre, l’Olga Roig en representació del CREAF va participar a la primera reunió d’ERION, el grup temàtic en Ètica i Integritat en Recerca d’EARMA (European Association of Research Managers and Administrators) que es va trobar a Brussel·les.

ERION  és una comunitat oberta per discutir la vessant pràctica i d’implementació de l’ètica i la integritat en la recerca. Mitjançant la participació en aquesta comunitat, el CREAF espera accedir a solucions que permetin assegurar l’acompliment, l’eficiència, funcionalitat, equitat i robustesa en les pràctiques i processos que tenen lloc en el centre, contribuint així a la seva excel·lència.

Per descomptat, de forma natural com a part del treball poden sorgir qüestions ètiques generals a discutir dins de la comunitat, però l’enfocament principal no serà el desenvolupament de la teoria o la política en si, sinó més aviat la seva posada en pràctica. En altres paraules, es tracta d’una comunitat de professionals, experts en normes i procediments, que s’uneixen amb l’objectiu d’esdevenir un fòrum d’intercanvi de coneixements i col·laboració a fi de facilitar l’aplicació de polítiques i l’establiment de les millors pràctiques en ètica i integritat de la recerca.

La comunitat també aprofitarà el seu paper com a part interessada important en aquest àmbit, per exemple, aportant informació al Sector d’Ètica i Integritat de la Recerca de la CE de la DG RTD (ERIS) sobre normes, procediments i pràctiques, i participant en projectes de recerca i altres iniciatives pertinents per als interessos de la comunitat.

 

, , , ,

Anna Ramon Revilla
Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
GRUMETS rep el segell Copernicus Academy
22 de maig 2019CREAF
Jaume Terradas, fundador del CREAF, rep la Creu de Sant Jordi 2019
17 de maig 2019Anna Ramon Revilla
Neix e-shape, un projecte europeu per a que Europa tregui el màxim profit del GEOSS
15 de maig 2019Anna Ramon Revilla
El CREAF participa a una nova COST ACTION per millorar el coneixement de les espècies exòtiques a través de la ciència ciutadana
10 de maig 2019Anna Ramon Revilla
Els ratolins tenen “personalitat”
9 de maig 2019Ángela Justamante

Follow CREAF on: