El CREAF es prepara per Horizon Europe, el següent Programa Marc d’I+D+I de la Unió Europea

30 de setembre 2019

El passat 11 i 12 de setembre, el CREAF va participar en la trobada “El futuro Programa Marco de I+D+I de la UE Horizonte Europa desde la perspectiva del Sistema Español de Ciencia, Tecnología e Innovación” celebrada a Santander en el marc de l’escola d’estiu de la Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP).

En la foto de dreta a esquerra, Ester Rodríguez cap de l’oficina de projectes del CMRB, Olga Roig, cap de projectes Internacionals del CREAF i Lorena Tomás, cap del departament de projectes recerca de l’ICIQ. Va participar també a la trobada, Arantxa Sanz, Cap del Programa de Recerca del CRM.

En la foto de dreta a esquerra, Ester Rodríguez cap de l’oficina de projectes del CMRB, Olga Roig, cap de projectes Internacionals del CREAF i Lorena Tomás, cap del departament de projectes recerca de l’ICIQ. Va participar també a la trobada, Arantxa Sanz, Cap del Programa de Recerca del CRM.

El seminari —presidit per Pedro Duque, Ministre de Ciència, Innovació i Universitats i José Manuel Fernández de Labastida, Director del Departament Científic de l’ERC— va ser una presentació d’alt nivell del proper programa marc d’ I+D+I de la Unió Europea i del seu impacte a Espanya. Aquesta, se centrava en els nous instruments i novetats,  enfocades principalment cap a clústers, associacions i missions, així com el programa ERC. D’una banda, es va fer un anàlisi específic de l’estructura dels clústers, la governança i mecanismes d’implementació de les missions i, d’altra banda, de la perspectiva i l’abast de les associacions des d’una I+D bàsica fins al desenvolupament de tecnologies properes a mercat.

Durant la trobada també es va destacar la importància de les eines tecnològiques conegudes com KETs (de l’anglès Key Enabling Technologies) i la necessitat d’una transició ecològica com a vectors del desenvolupament de la I+D+I a Espanya. A més, es va ressaltar el paper fonamental de les grans infraestructures de recerca per a la generació de ciència de frontera, el desenvolupament tecnològic, la capacitació de recursos humans i la col·laboració internacional.

Pedro Duque durant la trobada.

Pedro Duque durant la trobada.

Olga Roig, responsable dels projectes internacionals del CREAF, explica que “en una sessió que va resultar ser absolutament inspiradora, Elena Domínguez Cañas, Vicepresidenta de Relacions Internacionals del CSIC i Clara Eugenia García, Consellera del MCIU a la REPER, dues dones amb llarga una carrera professional en el món de la Recerca Europea i les negociacions amb Brussel·les, van adreçar l’impacte que preveu tenir Horizon Europe sobre el sistema espanyol de ciència”.

El seminari va comptar amb una nombrosa participació de les principals representants del sistema espanyol de Ciència i Tecnologia, Rectores, Directores d’OPIs i Centres Tecnològics, Autoritats Nacionals i regionals.

, , , , , ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
,
Lliçons apreses del temporal Glòria
21 de febrer 2020Pau Guzmán
En Josep Peñuelas escriu sobre la seva trajectòria científica a La Vanguardia
19 de febrer 2020Verónica Couto Antelo
Utilitzar el mètode Cocoon de ‘dònuts’ biodegradables augmenta l’èxit de la reforestació de zones degradades
17 de febrer 2020Anna Ramon Revilla
Ciència ciutadana i trampes intel·ligents contra el mosquit tigre
12 de febrer 2020Àlex Richter-Boix
El Comitè d’Igualtat d’Oportunitats de Gènere del CREAF comença a caminar
11 de febrer 2020CREAF

Follow CREAF on: