El CREAF estableix connexions a l’Àfrica en el camp de la gestió de l’aigua

2 de febrer 2017

El passat novembre, dues membres del CREAF van assistir a un workshop organitzat per la Comissió Europea, on també hi participava la Xarxa de Centres Africans d’Excel·lència de recerca en Aigua (NEPAD). En aquesta trobada es va presentar el projecte BEWATER com a cas d’èxit.

Presentació del projecte BeWater al workshop africà.

Presentació del projecte BeWater al workshop africà.

El BeWater ha arribat al seu acte final, però ha quedat plasmat com a exemple de bona pràctica en ciències de l’aigua i com a iniciativa innovadora pel seu caire participatiu. Una mostra n’és que la seva coordinadora, l’Anabel Sánchez, va ser convidada a presentar el projecte en una trobada científica a Ghana. Aquesta reunió s’emmarcava dins el projecte de cooperació amb Àfrica ACEWATER 2 que coordina el Centre Comú d’Investigació de la Comissió Europea (JRC, de l’anglès Joint Research Centre). També van comptar amb la participació de la responsable de projectes internacionals del CREAF, l’Olga Roig, que va presentar l’experiència del CREAF en la gestió de programes europeus.

L’acte, celebrat a la capital ghanesa d’Accra, durant la setmana de l’1 de novembre, tenia l’objectiu de facilitar l’intercanvi de coneixements i d’afavorir la participació africana en projectes europeus. L’èxit del taller va quedar demostrat amb la nombrosa assistència de centres, institucions i governs regionals de fins a 21 països africans i 5 europeus.

Foto de grup dels assistents a la trobada.

Foto de grup dels assistents a la trobada.

“El Bewater i el CREAF van despertar molt interès entre els participants i el viatge va representar una experiència molt enriquidora per a nosaltres. Ens obre nous horitzons de col·laboració amb el continent Africà” comenta Olga Roig. L’esdeveniment va suposar una gran oportunitat per buscar sinèrgies amb centres africans rellevants, units en la xarxa NEPAD.

Les relacions estan actives i, de fet, a la presentació de resultats del BeWater a Eslovènia al març ja hi ha inscrits diferents participants del workshop africà. “És una sort tenir aquestes oportunitats de treballar amb centres d’excel·lència africans, ja que podem aprendre molt mútuament. Serà interessant explorar la participació conjunta en projectes de recerca, així aportarem el nostre granet de sorra per fer front als reptes de la societat des de la ciència” conclou la investigadora del CREAF, Anabel Sánchez.

, , , , , , , , , ,

Verónica Couto Antelo
Tècnica de Comunicació del CREAF des de març del 2016. Graduada en Biologia (UB, 2015) i Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Ambiental (BSM-UPF, 2016).
Articles relacionats
Les alzines assedegades perden un 21% més de carboni per les arrels
19 de gener 2018Albert Naya i Díaz
Conflictes socials i desastres ambientals en novel•les, cançons i cinema
16 de gener 2018Jaume Terradas
EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya
11 de gener 2018Pau Guzmán
El CREAF busca històries personals que tinguin el bosc com a escenari
20 de desembre 2017Anna Ramon Revilla
,
En Sergio Osorio presenta la tesi i demostra que les normes de l’ecologia poden encara revisar-se
20 de desembre 2017Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: