El CREAF et convida a experimentar amb la natura dintre i fora de l’aula

4 de novembre 2021

A un webinar per a docents d’educació infantil, primària i primer cicle de l’ESO, el CREAF, l’Ajuntament de Barcelona i BOS+ presentaran tres iniciatives innovadores que volen reconnectar els nens i les nenes amb la naturalesa des de l’escola.

Nen petit tenint cura d'un hort (Font: Filip Urban a Unsplash)

Nen petit tenint cura d’un hort (Font: Filip Urban a Unsplash)

El dijous 18 de novembre a les 17:30 h CEST, se celebrarà el seminari “Naturalitzem la infància des de l’escola”. En aquest acte en línia i gratuït, el CREAF, l’Ajuntament de Barcelona i BOS+ donaran eines i idees pràctiques per ajudar als mestres a preparar als petits urbanites per ser veritables conservadors de natura i formar part de la transformació mediambiental i social de les ciutats.

Programa

Des del CREAF, s’inaugurarà “Green4Children”, un laboratori de cocreació per entendre, aprendre i experimentar la natura urbana. Aquest projecte aspira a fer servir les solucions basades en la natura (NBS, per les seves sigles en anglès) per conservar i millorar la biodiversitat i la naturalesa urbanes i situar a la infància com a nucli generador de ciutats sanes, sostenibles, inclusives i resilients. El laboratori està finançat parcialment pel projecte institucional del CREAF del segell Severo Ochoa, que té un focus en el desenvolupament sostenible de les ciutats.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona explicarà com està canviant el paisatge de la ciutat amb el programa “Transformem els patis” del Pla de Joc. Cada any, 12 escoles reconverteixen els seus patis en espais verds de coeducació i esbarjo, omplint-los de natura i d’elements estimulants per obrir-los al benestar col·lectiu dels infants i de tota la comunitat que els envolta.

En acabar, l’organització flamenca BOS+ convidarà als assistents a conèixer el paquet educatiu “City of trees”. Aquestes set lliçons, gratuïtes i disponibles en anglès i català, s’han creat dins el projecte sino-europeu “Clearing House” per inspirar als docents a treballar sobre boscos urbans dintre i fora de l’aula i engrescar als seus alumnes a reverdir el futur de les seves ciutats.

Les presentacions es faran en català, llevat de “City of Trees”, que serà en anglès, però amb resum final i torn de preguntes en català. L’assistència al webinar és gratuïta amb inscripció prèvia. Per més informació: https://www.creaf.cat/ca/node/17828

Inscripció

, , , , , , , , , ,

Ecléctica por naturaleza, estudié traducción de inglés y conservación-restauración de bienes arqueológicos. Y mi pasión por el patrimonio de historia natural y el medio ambiente me llevó a adentrarme en el maravilloso universo de la comunicación científica.
Articles relacionats
El Laboratori Metropolità d’Ecologia i Territori de Barcelona (LET): un laboratori d’idees i una caixa d’eines per a l’anàlisi dels territoris metropolitans
11 de juny 2021Pau Guzmán
Aprèn a identificar papallones, sempre que vulguis a YouTube!
5 de maig 2020Pau Guzmán
Incidència del canvi climàtic a l’agricultura de la conca de la Muga
18 de juny 2014CREAF
,
Ramon Margalef Summer Colloquia “What Ecology can learn from natural and human-induced disturbances – A cross-system view”
8 de juny 2014CREAF
5th International Conference on Mediterranean Pines (MEDPINE 5)
7 de juny 2014CREAF

Follow CREAF on: