El CREAF fa una crida als ciutadans per obtenir fotos de boscos afectats pels forts vents

12 de desembre 2014

El centre ha obert un nou perfil a @instagram per a difondre les millors fotos que es rebin sota els hashtags #CREAF i #DeBosCat. Les fotos rebudes, a més, serviran per alimentar la xarxa de seguiment de l’estat dels boscos de Catalunya, la xarxa DeBosCat. Aquesta és una primera prova pilot per provar d’obrir aquest projecte a la participació ciutadana a través de  les xarxes socials. 

Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d'aquesta setmana

Episodi de bosc afectat per les fortes ventades d’aquesta setmana

El nou perfil del CREAF a Instagram es pot consultar al següent enllaç: http://instagram.com/creaf_ecologia/ .

En aquest perfil anirem penjant les millors fotos rebudes sobre afectacions dels boscos per les fortes ventades de la darrera setmana. A més, tothom que ho vulgui podrà seguir els hashtag #CREAF i #DeBosCat per veure totes les fotos que els usuaris d’Instagram vulguin penjar sobre boscos amb arbres caiguts o trencats pel vent. La idea d’aquesta iniciativa és col·leccionar el màxim de fotografies georeferenciades sobre aquest episodis per tal de poder nodrir la xarxa de seguiment DeBosCat.

DeBosCat és una xarxa que serveix per obtenir el màxim d’informació sobre l’estat dels boscos catalans i així millorar-ne la gestió. La xarxa ha estat impulsada pel Departament d’Agricultura i està coordinada pel CREAF des del 2010. Les dades obtingudes permeten valorar l’efecte dels episodis climàtics extrems i proposar mesures d’adaptació i gestió per a les espècies més vulnerables. DeBosCat és una xarxa col·laborativa en la qual els Agents Rurals i els tècnics del Departament d’Agricultura treballen plegats, amb protocols elaborats pel CREAF, prenent dades de camp sobre diferents aspectes relacionats amb la salut del bosc.

És molt important penjar la foto amb la informació de la localització (Photo Map) activada. Així els tècnics del DeBosCat podran afegir aquest episodi a la base de dades de la xarxa DeBosCat.

“Ara, gràcies a les xarxes socials i la participació dels ciutadans aquesta xarxa pot créixer i obtenir més informació. És per això que el CREAF engega aquesta primera prova pilot”, comenta Jordi Vayreda, uns dels coordinadors del DeBosCat al CREAF.

Així doncs, qualsevol persona que detecti un episodi en el qual un bosc ha estat afectat per les fortes ventades només ha de fer una fotografia amb el seu telèfon mòbil i penjar-lo a la xarxa instagram amb la seva geolocalització i els hashtags #CREAF i #DeBosCat. Les millors fotos, a més, es difondran també pel perfil del CREAF a l’Instagram @CREAF_ecologia

, ,

CREAF
El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
El CREAF rep el Premi Col·lectiu UAB
17 de novembre 2017Albert Naya i Díaz
Les emissions de CO2 registren un rècord el 2017 després de tres anys d’estancament
16 de novembre 2017CREAF
,
La Fundació Bancària “la Caixa”, el CREAF i l’ICTA presenten l’estudi pioner ‘Boscos sans per a una societat saludable’
14 de novembre 2017Anna Ramon Revilla
Barcelona, Madrid, Sevilla i Cadis competiran en un concurs internacional d’observacions naturalistes
10 de novembre 2017Pau Guzmán
Els drons permeten estudiar el comportament de les aus
9 de novembre 2017Verónica Couto Antelo

Follow CREAF on: