Search

El CREAF ha entrat al grup central de la Xarxa Europea de Defensa de la Recerca en Muntanya

Bernat Claramunt
Bernat Claramunt

L’investigador del CREAF Bernat Claramunt ha entrat a formar part del grup central de la Xarxa Europea de Defensa de la Recerca en Muntanya (Mountain Research Advocacy Network MRI- Europa). L’equip està format entre 6 i 8 persones que coordinaran juntament amb altres investigadors els futurs esforços de promoció de MRI- Europa i la influència en les polítiques europees.

Bernat Claramunt
Bernat Claramunt

L’objectiu del grup central de la MRI- Europa serà el de formular una declaració comuna que aglutini tota la comunitat europea investigadora en temes de muntanya. Aquesta declaració ha de influenciar finalment els reptes socials definits al Horitzó 2020, doncs els temes destacats inclosos podrien ser claus en la futura investigació a Europa. “Volem presentar aquesta declaració al Comitè del Programa Horitzó 2020 en un llibre blanc titulat “El paper de la investigació sobre les muntanyes Europea per Horitzó 2020”, comenta Claudia Drexler, la coordinadora de la CHAT Mountain Alliance, l’entitat que ha promogut la formació d’aquest grup.

La MRI-Europa és una organització sense ànim de lucre amb seu a Suïssa, que promou i coordina la investigació del canvi global en les regions de muntanya de tot el món. Està format per més de 2.000 científics en representació de les xarxes regionals i organitzacions associades a tota Europa. CHAT Alliance va recórrer a aquesta entitat per cercar els investigadors més influents i ben establerts en l’àmbit de la recerca en ecosistemes de muntanya i formar aquest grup central. El grup, actiu des d’abril del 2015 consta de Bulent ACMA (TK), Bernat Claramunt (ES), Thomas Dax (AT), Igor Jelen (IT), Robert Kanka (SK), Gaël Le Roux (F), Martin Price (Regne Unit), Thomas Scheurer (CH), i Rolf Weingartner (CH).

Comparteix l'article!

Articles relacionats

La presentació de l'Informe de Síntesi de l'IPCC ha afavorit la convocatòria de diverses rodes de premsa internacionals per aportar als periodistes la visió científica del document i valorar les conseqüències per als governs de tot el món. Foto: Jonathan Ford, Unsplash.
Notícies
Adriana Clivillé

Jofre Carnicer, portaveu d’una roda de premsa internacional per contextualitzar l’Informe de Síntesi de l’IPCC 2023 sobre canvi climàtic

Pocs dies abans que l’IPCC presentés l’Informe de Síntesi de la 6a avaluació del canvi climàtic, s’han convocat rodes de premsa d’abast internacional per aportar context i contestar preguntes dels periodistes sobre la sèrie d’informes científics i com afecten a l’acció dels governs de tot el món.

Com a centre d'Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb 'la Caixa', per cursar estudis de doctorat. Imatge: Fundació la Caixa.
Notícies
Adriana Clivillé

Nova convocatòria de 9 places de doctorat al CREAF: uneix-te al nostre equip mitjançant el programa de beques INPhINIT

Com a centre d’Excel·lència Severo Ochoa, el CREAF és entitat amfitriona de les beques INPhINIT Incoming amb ‘la Caixa’, i oferim fins a 9 projectes de recerca per fer estudis de doctorat, adreçats a científiques i científics en fase inicial de qualsevol nacionalitat. Apostem per donar suport al talent jove perquè formi part de la nostra investigació d’avantguarda, relacionada amb els reptes més crítics que encara la societat

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia