, , ,

El CREAF i Collserola signen una aliança per consolidar una estació mixta de recerca i gestió del medi natural

30 de gener 2012

La masia de Can Balasc, ubicada dins del Parc Natural de la Serra de Collserola (PNSC), serà la seu central d’aquesta nova infraestructura.

Aquesta relació estable entre recerca i gestió seguirà models ja consolidats com el de la Estación Biológica de Doñana del CSIC i el Parque Nacional de Doñana.

Can Balasc

Masia de Can Balasc

El CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC) han unit les seves capacitats científiques i de gestió amb l’objectiu de reforçar un programa de recerca i seguiment del medi natural referent a nivell català, espanyol i europeu. L’acord marc de col•laboració signat avui pel vicepresident executiu dels CPNSC, el Sr. Josep Perpinyà i pel director del CREAF, el Sr. Javier Retana, preveu la creació d’una estació mixta de recerca que aprofitarà l’estació biològica del Parc, ubicada des de 1999 a la masia de Can Balasc, així com les 89 hectàrees de terrenys de la finca amb el mateix nom. Es preveu que aquesta nova infraestructura iniciï la seva activitat el gener del 2013.

L’acord entre el CREAF i el CPNSC permetrà l’ús compartit de l’Estació Biològica ubicada a Can Balasc, antiga masia del s. XVI,  que va ser totalment reformada i equipada pel Consorci el 1999, i que ara compta amb laboratoris, oficines, sales de reunions, aules i magatzems.

A dia d’avui, el CREAF ja té instal•lada una parcel•la permanent de seguiment del medi natural que està inclosa dins la xarxa europea LTER (Long Term Ecological Research Network).

Un altre eix estratègic de l’acord contempla la instal•lació de parcel•les d’experimentació, tant en l’àmbit de la finca com en la resta del Parc, així com potenciar accions conjuntes de recerca internacional en diferents àmbits d’estudi: canvi global, biodiversitat, dinàmica forestal, paisatge, entre altres.

L’acord contempla constituir, de forma paral•lela, un espai de formació continuada dirigit a tècnics de medi ambient, així com un espai per a dur a terme trobades científiques de treball  que apleguin a investigadors de tot el món en aquest entorn privilegiat.

 

,

Anna Ramon Revilla
Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
“No podrem eliminar els incendis del sistema mediterrani. El que podem fer és decidir sobre com volem que siguin, i aprendre a conviure amb el foc”, Andrea Duane
29 de maig 2019Ángela Justamante
La sequera és la principal culpable de la davallada d’ocells i papallones al mediterrani
28 de maig 2019Anna Ramon Revilla
Claus per a identificar les diferents espècies de pins, infografia disponible!
27 de maig 2019Ángela Justamante
GRUMETS rep el segell Copernicus Academy
22 de maig 2019CREAF
Jaume Terradas, fundador del CREAF, rep la Creu de Sant Jordi 2019
17 de maig 2019Anna Ramon Revilla

Follow CREAF on: