Search

EL CREAF i la Universitat de Costa Rica investiguen com crear i utilitzar el biochar en el cultiu de la pinya

La investigació va lligada a un projecte de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA) i forma part de la tesi de l’investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. L’estudi inclou cursos de formació, com el que va impartir a Costa Rica la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana.

Stefania Mattana mientras impartía el curso sobre ensayos analíticos en Costa Rica. Autor: CICA
La Dra. Stefania Mattana, tècnica del CREAF especialista en ecologia microbiana (a l’esquerra), mentre impartia el curs sobre assajos analítics a Costa Rica. Autor: CICA.

El CREAF està col·laborant amb el Centre de Recerca en Contaminació Ambiental (CICA, per les seves sigles en espanyol) de la Universitat de Costa Rica en una investigació que té un doble objectiu: produir biocarbó (biochar) a partir de restes de pinya i mesurar l’efecte que té l’aplicació d’aquest biochar en sòls de cultius de la mateixa fruita. Aquesta investigació forma part de la tesi de l’investigador predoctoral del CREAF Juan Chin. El biochar és com un carbó vegetal amb propietats beneficioses per als sòls que s’obté en sotmetre residus agroindustrials d’origen animal o vegetal a temperatures elevades en absència d’oxigen.

La investigació està vinculada a un projecte de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (OIEA), anomenat ‘Projecte Nacional de Cooperació Tècnica COS5033’. A més, aquest projecte inclou cursos de formació, com el que va conduir el passat mes de novembre la doctora en ciències del sòl i tècnica del CREAF Stefania Mattana, especialista en ecologia microbiana. Aquesta sessió va consistir en formar els assistents sobre els assajos analítics utilitzats per avaluar l’activitat enzimàtica i biològica dels organismes del sòl.

Per a més informació, podeu consultar la nota de premsa del CICA al respecte.

 

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Després d'anys dedicats a l'estudi i la recerca, segueix afirmant que té el privilegi de gaudir treballant i de viure la feina com una afició més que com una ocupació. Imatge: Àngela Ribas.
Notícies
Adriana Clivillé

Àngela Ribas i la mística del coneixement

Quan de petita a l’Àngela Ribas li demanaven què faria quan fos gran, contestava que volia anar a la universitat. Una atracció que ella qualifica

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia