El CREAF i la UAB guanyen el segon lloc d’una Hackaton promoguda per INSPIRE

10 d'octubre 2017

En el marc de la conferència anual de INSPIRE en Joan Masó, investigador del CREAF i l’Alaitz Zabala van guanyar amb un projecte que integrava a INSPIRE un sistema per aportar les valoracions dels usuaris sobre les dades geoespacials.

INSPIRE Hack 2017 | Plan4all

INSPIRE Hack 2017 | Plan4all

L’equip format per en Joan Masó del CREAF i la Alaitz Zabala de la Universitat Autònoma de Barcelona van aconseguir  el segon lloc de la Hackaton INSPIRE Hack 2017amb un projecte destinat a millorar les dades d’INSPIRE mitjançant la col.laboració dels usuaris. Per fer-ho van fer una copia del portal INSPIRE i la van modificar perquè els usuaris, a banda de trobar dades, poguessin introduir la seva experiència personal (en forma de comentaris i puntuacions) i així tothom les pogués llegir, d’una manera molt similar a com els compradors valoren els llibres a l’amazon.com o els hostes valores les habitacions dels hotels al booking.com.

El resultat es va presentar el passat 5 de setembre en un acte a Kehl (Alemania), on un jurat va escollir la solució del CREAF i de la UAB com la segona idea i implementació més ben valorada.

El projecte en qüestió va competir amb 12 projectes internacionals. Tots ells eren petits grups de desenvolupadors que havien d’ executar les seves idees de manera ràpida (en aquest cas en un termini d’unes poques setmanes) per mostrar fins a quin punt incorporar nous tipus de dades o noves tecnologies a INSPIRE és possible. Altres equips varen presentar nous conjunts de mapes o noves eines de visualització i consulta de mapes o com incorporar la ciència ciutadana per complementar les mesures oficials.

Amb la voluntat de millorar INSPIRE

INSPIRE és una iniciativa de la Unió Europea per centralitzar la informació ambiental a Europa per prendre decisions correctes en temes de canvi climàtic o gestió ambiental. A tal efecte va fer una legislació, que es diu INSPIRE, que obliga als estats membres a donar aquest informació en forma de mapes i de manera estandarditzada. A més, aquesta informació es posa a disposició de tothom en el portal web INSPIRE.

Com que la web està en constant evolució, cada any s’organitza un congrés per analitzar els canvis tecnològics que es produeixen i com aplicar-los. El hackathon està emmarcat en aquest context i és una petita part del congrés.

, , ,

Anna Ramon Revilla
Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
Neix el primer observatori ciutadà de papallones urbanes
22 de febrer 2018Anna Ramon Revilla
Mor Joan Puigdefàbregas
19 de febrer 2018Jaume Terradas
Fomentar els marges entre cultius és vital per la supervivència dels pol·linitzadors
19 de febrer 2018Anna Ramon Revilla
Com podem connectar la recerca en patrimoni marí amb la seva gestió?
19 de febrer 2018Verónica Couto Antelo
, , ,
La Biblioteca de Ciències de la UAB dedica un cicle d’exposicions sobre ciència ciutadana
18 de febrer 2018CREAF

Follow CREAF on: