El CREAF participa en la 5a Setmana de la Ciència de l’escola L’Olivera

15 d'abril 2016

L’escola L’Olivera, de Sant Cugat del Vallès, celebrà del 4 al 8 d’abril la Setmana de la Ciència. Enguany s’ha arribat a la cinquena edició i un any més compta amb la participació molt activa per part d’investigadors del CREAF, especialment de l’Eva Castells.

L'alumnat de l'escola L'Olivera va observar amb lupa la fauna del sòl en el taller de la Rosa Cañizares. Autor: Albert Naya i Díaz

L’alumnat de l’escola L’Olivera va observar amb lupa la fauna del sòl en el taller de la Rosa Cañizares. Autor: Albert Naya i Díaz

Amb més d’una cinquantena de tallers, l’alumnat de l’escola L’Olivera ha pogut conèixer més de prop la ciència que es desenvolupa ben al voltant del seu món. I és que totes les activitats que s’han fet durant aquests cinc dies han estat a càrrec de pares i mares o coneguts propers que es dediquen a diversos camps de la ciència. “Aquest any tenim més de 50 tallers i xerrades, amb el que hem aconseguit que, cada dia, cada grup classe dediqui com a mínim una hora a la Ciència”, comenta l’Eva Castells, investigadora associada al CREAF, mare d’una alumna de l’escola i la impulsora d’aquesta iniciativa fa cinc anys.

Com cada any, la Setmana de la Ciència gira entorn d’una temàtica. Aquest s’ha volgut conèixer més de prop el món dels invents. Altres temes que s’havien tractat en anys anterior han estat el fons marí —”vam fer un mural i semblava que estiguessis realment sota el mar”, recorda l’Eva, els ecosistemes mediterranis, i l’astronomia.

La Rosa Cañizares (esquerra) i l'Eva Castells (dreta) preparant el material pel taller. Autor: Albert Naya i Díaz

La Rosa Cañizares (esquerra) i l’Eva Castells (dreta) preparant el material pel taller. Autor: Albert Naya i Díaz

L’objectiu d’aquesta Setmana, explica l’Eva, és estimular el pensament crític, el raonament i la creativitat dels nens i nenes de l’escola a través de les possibilitats que ofereix el mètode científic. Els tallers i xerrades les imparteixen persones directament vinculades a la ciència, entre les quals hi ha enguany l’Eduard Pla i la Rosa Cañizares del CREAF, a part de l’Eva Castells.

A més de ser una activitat dirigida cap a l’alumnat, la Setmana de la Ciència també va encaminada cap a mostrar al professorat que ell mateix pot ser capaç d’integrar la ciència en el dia a dia de l’aula.

En aquest àlbum de Flickr podeu trobar algunes fotografies del taller que va desenvolupar la Rosa Cañizares el passat 8 d’abril sobre sòls i la fauna que hi viu.

, , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
Enguany el Màster Oficial en Teledetecció i SIG s’impartirà en doble modalitat, presencial i en línia
23 de setembre 2020CREAF
,
Polyfarming, referent de Harvard per a dissenyar un nou model de ciutat
17 de setembre 2020Ángela Justamante
Publiquem el nostre primer butlletí internacional
8 de setembre 2020Adriana Clivillé
Les marmotes es comuniquen mitjançant dialectes
4 de setembre 2020Verónica Couto Antelo
La coincidència d’incendis amb pluges extremes multiplica el risc de perdre sòl forestal al Mediterrani
2 de setembre 2020CREAF

Follow CREAF on: