El cultiu conjunt de quatre farratgeres afavoreix la supressió de males herbes

19 d'octubre 2017

Els monocultius tenen molts més problemes per frenar el creixement de males herbes, el que perjudica la quantitat i la qualitat del farratge produït.

Un dels camps experimentals. Autora: Rosa Llurba

Un dels camps experimentals. Autora: Rosa Llurba

Un estudi recentment publicat a la revista Journal of Applied Ecology, demostra que a les males herbes els costa molt més desenvolupar-se en cultius que combinen diverses espècies de plantes farratgeres. Contràriament, els conreus que només cultiven una sola varietat tenen molts més problemes per eliminar les males herbes, la qual cosa pot fer disminuir la qualitat i quantitat del farratge.

Aquestes són les principals conclusions de l’estudi, liderat per la investigadora del CTFC i professora de la Universitat de Lleida (UdL), M. Teresa Sebastià, i en el que també hi ha participat la investigadora del CREAF Àngela Ribas. La investigació ha demostrat que combinant dues plantes lleguminoses i dues gramínies hi ha un 50% menys de males herbes i també es necessita aplicar menys fertilitzants nitrogenats al camp.

Podeu llegir la notícia completa a la web de la UdL i l’entrada que ha fet la revista Journal of Applied Ecology al seu blog.

 

ARTICLE

Conolly J., Sebastià M.T., Ribas A., et al. (2017). Weed suppression greatly increased by plant diversity in intensively managed grasslands: A continental-scale experimentJournal of Applied Ecology. DOI: 10.1111/1365-2664.12991

, , , , , , , , , , , ,

Fascinat per la singularitat de la nostra Terra, he estat recentment viatger per necessitat, i abans aprenent de professor de Ciències d’institut per vocació. I encara abans, quatre anys de Biologia Ambiental (2010-14) i quatre més de Periodisme (2006-10), sempre a la UAB, que m’han servit per ser tècnic en comunicació al CREAF des del 2 de desembre de 2015.
Articles relacionats
L’extraterrestre que va descobrir la biodiversitat
13 de desembre 2021CREAF
Caminar pel bosc redueix la concentració de cortisol, l’hormona de l’estrès
9 de desembre 2021CREAF
Els boscos de Catalunya acumulen tant carboni com el que la seva població emet en 4,4 anys
9 de desembre 2021CREAF
,
Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes
9 de desembre 2021Adriana Clivillé
,
Les 12 conseqüències del canvi global a les muntanyes
9 de desembre 2021Adriana Clivillé

Follow CREAF on: