El programa PEFC i el projecte MENFRI s’uneixen per promoure la gestió sostenible dels boscos de la mediterrània

29 de gener 2015

El Programa per al Reconeixement de Certificació Forestal (PEFC per les seves sigles en anglès) i el projecte MENFRI, la Xarxa Mediterrània de la Recerca i la Innovació Forestal que coordina el CREAF, estan valorant la possibilitat de crear una certificació forestal específica per als boscos de la conca del Mediterrani.

PEFC

PEFC

Durant l’última setmana de la Certificació Forestal organitzada per PEFC a Paris, França, representants de PEFC Internacional, PEFC França, PEFC Itàlia, PEFC Portugal i PEFC Espanya es van trobar amb l’investigador del CREAF i coordinador del projecte MENFRI, Enrique Doblas, per discutir sobre el potencial que tenen els boscos de la conca de la Mediterrània per promoure la gestió forestal sostenible. Durant la reunió van proposar oportunitats de col·laboració en aquest àmbit i van valorar la possibilitat de crear una certificació forestal específica pels boscos de la regió mediterrània.

“MENFRI promet ser una gran oportunitat per moure la gestió sostenible dels boscos més enllà de les fronteres geogràfiques i temàtiques, així com per reunir un ampli ventall de parts interessades que vulguin abordar i avançar en el tema”, va dir després de la reunió Remi Sournia , director de Projectes i Desenvolupament a PEFC Internacional.

Inicialment els socis del projecte treballaran per augmentar la consciència sobre la gestió forestal sostenible i la certificació forestal als països de la regió que encara no compten amb un sistema nacional de certificació forestal, com són Marroc i Tunísia, a través d’una sèrie d’activitats de divulgació que inclouen formació i projectes pilot.

“La certificació regional és un procés a llarg termini”, va dir Enrique Doblas, coordinador MENFRI. “Però MENFRI està ben situat per a actuar com a enllaç entre PEFC i els països del Magrib, per començar amb els sistemes nacionals de certificació, intercanviar coneixements, proporcionar capacitació sobre el tema i facilitar diversos casos pilot inicials.”

"Al final", ha conclòs Enric des del CREAF, "el nostre treball és proporcionar solucions innovadores que vagin de la investigació cap al mercat, fent participar als actors públics i privats, i anem en la direcció correcta."

MENFRI és un projecte d’investigació finançat per la UE amb l’objectiu de fomentar la cooperació internacional dins de la regió mediterrània en l’àmbit de la silvicultura. Amb la creació d’una plataforma de debat, MENFRI busca l’intercanvi de les millors pràctiques disponibles, de contactes i de coneixements, alhora que promou la silvicultura mediterrània com un sector innovador i generador d’ocupació capaç de fer front als canvis ambientals globals .

 

, , ,

Anna Ramon Revilla
Responsable de comunicació del CREAF. Sóc llicenciada en Biologia per la UAB i Màster en Comunicació Científica i Ambiental per la UPF. Apassionada de la comunicació corporativa amb més de 7 anys d'experiència en el sector de la R+D en l'àmbit ambiental.
Articles relacionats
Marcos Fernández-Martínez, Josep Peñuelas i Jordi Sardans guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2018
15 de febrer 2019CREAF
,
Els boscos de Catalunya es mantenen verds tot i la gran quantitat de processionària
12 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
, , ,
11 dones imprescindibles per l’ecologia terrestre i l’evolució
11 de febrer 2019CREAF
El CREAF i l’escola Peramàs de Mataró comencen una relació plena de magnetisme
6 de febrer 2019Anna Ramon Revilla
Comença un nou projecte que vol integrar la gestió de la biodiversitat en la gestió forestal sostenible
5 de febrer 2019CREAF

Follow CREAF on: