Search

El ‘Tinder’ del sector forestal i mediambiental

Forestry Hub és una eina digital per posar en contacte actors forestals i ambientals, i aconseguir unir eficaçment les necessitats d’uns amb les ofertes d’altres.

ForestryHub3

El CREAF, juntament amb altres centres i institucions europees, ha desenvolupat una eina que, de manera semblant a com funcionen les pàgines de contactes entre persones, vol relacionar tot tipus d’actors del món forestal i mediambiental. “L’objectiu del Forestry Hub és crear noves oportunitats de negoci, llocs de treball, investigació i projectes. Permet acoblar els interessos, necessitats i ofertes que tinguin empreses, centres d’investigació, ONGs, o propietaris forestals, entre d’altres”, explica el coordinador científic i investigador del CREAF, Enrique Doblas.

El funcionament és senzill. A l’hora de fer el registre al lloc web (de forma totalment gratuïta), cada usuari selecciona una sèrie de camps als que pertany: tipus d’organització, lloc geogràfic on actua —no només on té la seu física—, i serveis i productes que ofereix —per exemple, investigació i en quin camp concret, si es tenen terres en propietat i a què es volen dedicar, productes forestals que es vulguin vendre, fons per finançament, certificats…—. A l’hora de fer la cerca a partir dels interessos propis, són aquests mateixos camps i paraules clau que, en seleccionar-los, dirigeixen l’usuari cap a la seva parella (o parelles) ideal. D’aquesta manera s’aconsegueix que algú amb uns interessos i necessitats concretes pugui trobar precisament a qui hi pot donar resposta molt ajustada.

ForestryHub1

Creat de la mà del projecte MENFRI i mantingut ara gràcies al NODE, Forestry Hub va néixer després que els investigadors veiessin el buit i les dificultats que hi havia perquè els actors del sector forestal es trobessin uns amb altres. “De moment encara ens trobem a la fase inicial, però tenim grans expectatives. Volem que molta gent s’hi apunti i ho comparteixi! Com més usuaris, empreses i institucions s’hi apuntin, millors resultats obtindrà tothom. I també esperem una gran interacció entre nosaltres i els usuaris, perquè ens suggereixin com podem millorar l’eina”, explica Enrique Doblas, responsable també de MENFRI i el NODE.

En un futur està previst que a partir de les cerques i ofertes dels usuaris es puguin extreure i mostrar estadístiques interessants per veure les dinàmiques de l’oferta i la demanda.

Invitació per participar.

Comparteix l'article!

Articles relacionats

Fageda. Crèdit: Public Domain.
Notícies
CREAF

Disponible el nou Laboratori Forestal Català

Saps que ja pots consultar el Laboratori Forestal Català? Una iniciativa del CREAF i del CTFC que reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web. 

Hem canviat la versió del Wordpress. Per llegir entrades anteriors al 2020 en els diferents idiomes (català, castellà o anglès), ves a la portada del blog, escull l'idioma amb el selector del menú superior i cerca l’entrada a la barra de la lupa.

Dona’t d’alta al Newsletter per rebre totes les novetats del CREAF al teu e-mail.

Ajuda'ns a moure

l'ecologia