#EMCOMPROMETO, la gent del CREAF es compromet a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic

9 de febrer 2021

Les dones representen menys del 30% del personal investigador del món. A Espanya, ocupen només el 25% de les places de catedràtiques. Al CREAF, només un 21% dels investigadors principals son dones.

El compromís d'en Lluís Pesquer

El compromís d’en Lluís Pesquer

Comença la setmana de l’11 de febrer (Dia de la nena i la dona a la ciència), una setmana en què el CREAF tenyeix de lila les seves xarxes socials. Una setmana dedicada a promoure una ciència inclusiva, amb un entorn científic ple de dones referents que inspiri les nenes i els nens a ser com elles, i amb un sistema acadèmic sense limitacions, que permeti a les dones arribar a posicions elevades i estables dins del món de la recerca. L’efecte Matildala síndrome de la impostorael sostre de vidre, la leaky pipeline o els micromasclismes, son algunes de les dificultats amb les que cada dia es topen nenes i dones que volen ser científiques.

Des del CREAF apostem per la diversitat. Sabem que la diversitat fa més resilient un sistema, que necessitem excel·lència científica i creativitat científica per tenir un món més sostenible, però que tan sols l’aconseguirem si durant el camí tothom hi té veu i hi participa. Sabem que el CREAF, com molts centres de recerca, té una situació de partida indesitjable, amb poques dones en els llocs de presa de decisions i en els estadis més avançats de la carrera científica. Per aquest motiu, aquest any hem volgut centrar la campanya en l’impuls intern cap al canvi.

Sabem que la diversitat fa més resilient un sistema, que necessitem excel·lència científica i creativitat científica per tenir un món més sostenible, però que tan sols l'aconseguirem si durant el camí tothom hi te veu i hi participa.

Us presentem una campanya que hem batejat amb el lema #EMCOMPROMETO i que vol fer públics els nostres compromisos personals a favor de la igualtat entre homes i dones dins del món científic. Les persones que treballem al CREAF volem visibilitzar i inspirar accions individuals de canvi positiu, cadascuna diferent i ajustada a la nostra experiència i possibilitats.

Tots els compromisos es sumen al compromís general del CREAF que ja recull el seu Pla d’Igualtats d’Oportunitats, junts aconseguirem fer-ho realitat en els propers anys.

 

Verónica Couto

Si us agrada la idea, us convidem a fer el vostre compromís personal i compartir-lo a xarxes fent servir el hashtag #emcomprometo i l’oficial #11F2021. Verónica Couto, tècnica de comunicació del CREAF.

 

, , , , , , ,

El CREAF és un centre de recerca que genera coneixements i solucions innovadores en ecologia terrestre per ajudar a la societat a mitigar els efectes del Canvi Global, a crear plans d'adaptació i a augmentar la capacitat de resiliència dels ecosistemes naturals.
Articles relacionats
L’excessiva fertilització de conreus de blat amb nitrogen pot explicar l’alta prevalença de la malaltia de celiaquia
4 de març 2021Adriana Clivillé
Alaitz Zabala, una ambientòloga captivada pels sistemes d’informació geogràfica
3 de març 2021Adriana Clivillé
El CREAF vol despertar el cuquet de la recerca als joves amb un nou programa de beques d’estiu
1 de març 2021CREAF
L’eruga del boix és present a 185 municipis i 21 comarques de Catalunya
1 de març 2021CREAF
,
L’AMB aposta pels prats florits en la seva xarxa de parcs per afavorir la biodiversitat
25 de febrer 2021Pau Guzmán

Follow CREAF on: